14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
07.07.2023 04:30

İstanbul’un gün batımı mekanları

Saatlerinizi ayarlayın. Turuncunun her tonu gökyüzünü sardığında, güne veda ederken şahane manzaralara karşı keyfi yapmak için rotanıza alabileceğiniz mekanlar arasından radarımıza takılanlar burada

1-Beyoğlu, Pera hattında gezdiniz, sergileri gördünüz ve işte günün en keyifli saatleri yaklaşıyor. İstikamet Şişhane’de Nejat Eczacıbaşı binasının yedinci katındaki Monkey İstanbul. Karşınızda Haliç manzarası... Fonda müzik...
2- Mayıs ayında Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan BİZ İstanbul. Etkileyici İstanbul manzarası, taze midyelerle hazırlanan; midye dolma, ona eşlik eden bir kokteyl... Hiç fena olmaz.
3- Manzaralı bir mekan düşündüğünüzde çeyrek asırdır akla gelen mekanlardan biri Vogue. Bu keyfe bir kokteyl de eşlik edince; “Şehirde yaz nasıl geçer?” sorusunun yanıtı verilmiş olunuyor.
4- Suadiye’de Adalar’a nazır bir teras: Cafe de Paris Teras Suadiye. Teras açılınca yazın geldiği de anlaşılıyor. Fix bir menü var; Cafe de Paris soslu et veya tavuk, salata ve patates kızartmasının bulunduğu. Kokteyl menüsü de zengin.
5- Tarihi Yarımada’da şehirde bir turist misali keşfe çıktınız. Müzeler gezildi, tarihi mekanlarıyla sokaklarda keşif, Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı görüldü... Ve akşamüstü güneşin şehri terk etmeye başladığı saatlerde, rotanıza Four Seasons Sultanahmet Hotel’de bulunan Süreyya Teras Lounge’ı alın. Yaz boyunca perşembe, cuma, cumartesi günleri 18.00-21.30 saatleri arasında DJ performans ile etnik house müzikleri de bu keyfe eşlik edecek.
6- Panoramik Boğaz manzarasıyla Swissotel’deki 16 Roof Restaurant&Bar, yaz mevsimi ve manzara ikilisinin güzel bir buluşması. Bu keyfe 16 Roof menüsünde yer alan ve Asya mutfağından başlayan bir lezzet yolculuğunu da ekleyin. Nisandan ekime kadar açık.
7- Haziran başında kapılarını açan Restoran Modern, Tarihi Yarımada’nın etkileyici manzarasına bakıyor. Pazartesi hariç her gün saat 12.00’de açılan mekanda Executive Chef Tuğçe Mirza Canik imzalı yemekleri bu manzaraya karşı yemenin tadı ayrı.