14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
01.09.2023 04:30

Nerede kalmıştık?

Tam da yaza veda edip sonbaharla buluşmuşken... Şehrin hareketliliğine ısınma turları, yazdan kalma havalarda İstanbul’un tadını çıkarma zamanı şimdi. Şehre dönerken “Nerede kalmıştık?” diyor ve kentin eylül ajandasını, lezzet keşiflerini radarımıza alıyoruz

Şehrin yenilerini keşfedin

Şehre dönüşle birlikte, yeni mekanları radarımıza alıyoruz. Hakkasan’ın Türkiye’deki ikinci restoranı yakında Mandarin Oriental İstanbul’da açılacak. Çıtır ördek salatası gibi imza yemekler ve imza kokteylleri menüde olacak. 
Instagram: @hakkasanistanbul

Asmalımescit’te Kallavi Sokak’ta açılan, kruvasanlar, kahvaltı lezzetleri bulabileceğiniz Mornings in Pera radarımızda! Kahvaltı 09.00-16.00; bakery&cafe ise 08.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. 
Instagram: @morningsinpera

Etiler’de yakında açılacak kafe&brasserie BB Barley Garden’ı takipte kalın. 
Instagram: @barleycafebrasserie

Harika bir Galata manzarasına sahip Barnathan İstanbul’un giriş katında Barnathan Patisserie açıldı. Ev yapımı dondurmaları çok iyi.
Instagram: @barnathan_istanbul

Fenerbahçe’de bu yaz açılan Peggy Coffee&Eatery keşfedilecekler listenizde olsun. Kale salata, ev yapımı granola, limonlu cheesecake, kahvaltı salatası menüsündeki lezzetlerden. 
Instagram: @peggycoffee.co

Nott Ataşehir kahve, kokteyl ve yemek alternatifleri sunan yeni mekanlardan. Ayrıca ‘pet friendly’ bir yer. 
Instagram: @nottatasehir

Kahvaltıda buluşalım

Bahar ayları kahvaltı buluşmalarının en güzel zamanları... Moda’daki Brekkie’de kruvasanlı bir kahvaltı şehre özlem gidermenin en iyi ve lezzetli yollarından.
Instagram: @brekkiemoda

Arnavutköy’de Ymrt Garden’da omletler, taze bir kruvasanın arasında yumurta ve bunlara eşlik eden lezzetler...
Instagram: @ymrt.garden

Kuzguncuk, Suadiye gibi semtlerde şubeleri olan Tarihi Kuzguncuk Fırını’nda kahvaltı keyfi... 
Instagram: @tarihikuzguncukfirini

Kahve içelim mi?

En kolay buluşma hatta bazen karşılaşma sebebi kahve!

Akaretler’de bulunan Minoa Books and Coffee’de kitaplara göz attıktan sonra bahçesinde kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Yakında Pera’da da bir Minoa açılacak. Merakla bekliyorum... 
Instagram: @minoabooksandcoffee

Bomonti, Kadıköy, Moda şubeleri olan Montag da sevilen kahve adreslerinden. 
Instagram: @montagcoffee

Tarihi Kadıköy İskelesi’nde bulunan Vapur Kafe’de deniz ve vapur manzaralı bir kahve molasını da ajandanıza alın. 
Instagram: @sehir_hatlari

Hazır kahve konuşmuşken, kahve festivalinin de yaklaştığını söylemeden olmaz. İstanbul Coffee Festival, 14-17 Eylül 2023 tarihleri arasında bu yıl yeni adresi olan Tersane İstanbul’da gerçekleşecek. Festivalde aynı zamanda Göksel, Anıl Emre Daldal, KÖFN ve Can Bonomo sahne alacak. Denize nazır müzik keyfi yaşamak mümkün. Harika gün batımına karşı kahvenizi yudumlayarak etkinliğin keyfine varın. 
Instagram: @istanbulcoffeefestival

Yelkenler Boğaz’da açılıyor

Eylül ayında ajandanıza alabileceğiniz etkinliklerden biri de ismini Boğaz’dan alan ve bu sene 22. kez yapılacak olan Bosphorus Cup. 21-24 Eylül’de ‘Celebrate İstanbul’ sloganıyla Boğaz’da fora denecek. Caddebostan açıklarında 21 Eylül’de antrenman ve şamandıra yarışları olacak; 22 Eylül Cumartesi günü start alan yarış Kalamış’ta sona erecek. Boğaz yarışı etabı ise 23 Eylül’de. Dolmabahçe’den start alarak Anadolu Hisarı şamandırası ve Çırağan şamandırası arasındaki hatta dümen kırılacak. Çırağan Sarayı önünde tamamlanacak Boğaz yarışı en iyi Beşiktaş, Ortaköy Meydanı, Akıntıburnu-Arnavutköy, Aşiyan ve Kandilli’den seyredilebilecek. 24 Eylül Pazar günü ise Caddebostan açıklarında düzenlenecek şamandıra yarışlarında Bosphorus Cup şampiyonu belli olacak. 

Yaz enerjisini eylüle taşımak isteyenler için: Kınalıada

16 öneri

Eylülde yaz ruhunu şehirde de yaşamak isteyenler için en iyi istikametlerden biri Kınalıada... Kınalıada geziniz için kahve keyfinden beach’e, balıktan mezelere 16 lezzet ve mekan önerim var.

Kınalı Ada

Bak’o Burger: Çınarlıköşk Sokak’ta sarı renkli dış cephesiyle göz kırpıyor Bak’o. Burger ve patatesi için uğrayın.
Instagram: @bakoburger

Kaiki: Bak’o Burger’in yanındaki mekanda kruvasandan tatlılara pek çok lezzet var. Kahve, ev yapımı limonata, soğuk çaylar da denenebilir.
Instagram: @kaikikinaliada

Agop’un Kazı: Çınarlıköşk Sokak’ta bulunan mekanda çınar ağacının gölgesinde kahvaltıya ne dersiniz? Odun ateşinde pizza da tadabileceğiniz lezzetler arasında.
Instagram: @agopunkazikahvalti

İki Kapı Cafe: Kınalıada’da çok sevdiğim kafelerden biri. İskeleye çok yakın. Mekanın, adı üstünde iki kapısı var. Biri ana caddeye, diğeri ise arka sokağa açılıyor. Kahve molası için mutlaka uğrayın.
Instagram: @ikikapicafe

Çınaraltı Kuyu Restaurant: 1983’te açılan mekanın menüsünde deniz ürünleri, mezeler, salatalar gibi seçenekler var. Kalamar spesiyal, soğan dolması, çoban kavurma, balık çeşitleri tadabileceğiniz lezzetler arasında. 
Instagram: @cinar6kuyurestaurant.kinaliada

Mimoza: Balık keyfi için denize bakan masalarında yerinizi alın. Haftanın yedi günü, 12.00-01.00 saatlerinde açık.
Instagram: @kinaliada_mimoza

Harbiye Börekçisi: Çarşı Caddesi’nde bulunan mekanın galetaları, börekleri tadılmalı. 
Instagram: @kinaliadaharbiyeborekcisi

Juju Cafe: İskele Caddesi’ndeki mekanın menüsünde pizzadan salatalara seçenek çok. 09.00-14.00 saatleri arasında kendi yaptıkları ekmekleri ve lezzetleriyle kahvaltı da edebilirsiniz.

Teos Kınalıada: Denize nazır mezeler ve deniz mahsulleri tadabileceğiniz bir mekan. Teos Beach ise denize girebileceğiniz güzel bir yer.

Hina: Ada’nın yeni mekanlarından… Çınarlı Köşk Sokak’ta. Hem butik hem de kafe. Kahvenizi bitkilerle bezenmiş, ağaç gölgesindeki terasında yudumlayın. Hina’nın mozaik, kolaj gibi atölye çalışmalarının olduğu takvimine de göz atın. 

Instagram: @hina.kinaliada

Noya Beach: Deniz ve güneş keyfini eylül ayına taşımak isteyenler için.
Instagram: @noyabeach

Jash Balık: Sahilde, Alsancak Caddesi üzerinde. Mezeleri, ara sıcakları denenecekler listenizde olsun. 
Instagram: @jashhermaninmutfagi

Dondurma sevenler için; Ömer Usta, Sinem Dondurma, Dondurmacı Yunus sevilen adreslerden.
Adaya gitmişken Kınalıada Galetacısı da aklınızda olsun.