05 Aralık 2025, Cuma
17.05.2024 04:30

Ayşe Kulin: 60’lı yıllarda Alevilik hakkında bilgisizdik

Ayşe Kulin’in yeni romanı 4 Gün 3 Gece, 27 Mayıs 1960 Darbesi’nin önceki ve sonraki günlerinde, topluma dair derinlikli gerçekleri olmaz bir aşk hikayesinin merceğinden, tek mekanda anlatıyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Romandan öyküye, denemeden biyografiye verdiği onlarca eserle edebiyatımızın en üretken ve en çok okunan isimlerinden, duayen yazar Ayşe Kulin’in 39. kitabı olan yeni romanı 4 Gün 3 Gece (Everest Yayınları) tek mekanda geçiyor, ismi gibi dört gün üç gece boyunca sürse de bir solukta okunuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sayfalarına yazılmış 27 Mayıs 1960 Darbesi’nin önceki ve sonraki günlerinde geçen roman, Demokrat Partili bir milletvekilinin eşi olan Sevda’nın hem kendi hayatı hem de genel olarak ülkeye dair gelecek kaygısını aktarırken, bir yandan da öğrenci eylemleri sırasında Sevda’nın evine sığınmak zorunda kalan Yusuf’un Alevi kimliğini dönemin bakışına göre aktarıyor. Bir de aşk var; hem de olmaz bir aşk… Daha fazlasını Ayşe Kulin’le konuştuk.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.