Alakalı Filmler, Silinmiş Sahneler, Hikayede Büyük Boşluklar Var gibi kitaplarıyla tanıdığımız Hakan Bıçakcı, yeni öykü kitabı Geçici Manzara’da (İletişim Yayınları) şehir hayatının gündelik tuhaflıklarını, orta sınıfın sürekli tedirginliğini ve modern insanın kendi iç sesine yabancılaşmasını kısa ama keskin öykülerle anlatıyor. Şehir dönüşürken insan da onunla birlikte şekil değiştiriyor; kimi zaman fark etmeden, kimi zaman direnmeye çalışarak, çoğu kez de sadece akışın içinde sürüklenerek. Hakan Bıçakcı’nın Geçici Manzara’sı tam da bu arada kalmışlık halini anlatıyor: Güvenle tehlike, sessizlikle gürültü, yerleşiklikle köksüzlük arasında gidip gelen o belirsiz bölgeyi.
21.11.2025 04:30
Hakan Bıçakcı yeni öykü kitabı Geçici Manzara ile gündemimizde: “Kentin çehresi değiştikçe yüzlerimiz bile değişiyor”
Hakan Bıçakcı’nın yeni kitabı Geçici Manzara, insanın arada kalmışlık halini; yerleşiklikle köksüzlük arasında gidip gelen o belirsiz bölgeyi anlatıyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Bir kuşağın yarası İstanbul’un hafızası
28 Kasım 2025
Nejat İşler ilk romanın eski Türkiye'ye ışık tuttu
14 Kasım 2025
Kemal Varol: Dünya bize çoktan sırtını döndü
31 Ekim 2025
“Bir kadının direnişinin peşine düştüm”
Tüm Yazıları
17 Ekim 2025