06 Temmuz 2025, Pazar
Abone Ol Giriş yap
01.12.2023 04:31
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!
Simon Kuper
Simon Kuper

İçinizdeki iklim inkarcısını susturun

Trump usulü ilkim inkarcılığı geride kaldı. İnkarcılığın yeni biçimi konuyu çok acı verici olduğu için reddetmek
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Geçenlerde genç kızımla iklim değişikliği üzerine sohbet ediyordum. Kaygılanması doğal. Muhtemelen pek çok kıyı kentinin sular altında kaldığını, ülkelerin yaşanamayacak kadar sıcak hale geldiğini ve zenginlerin sığınaklarının iklim mültecilerini dışarıda bıraktığını görecek kadar uzun yaşayacak. İçgüdüsel tepkim konuyu değiştirmek oldu. Aslında bu tavrımla yeni ve ana akım iklim inkarcılığının bir örneğini sergilemiş oluyordum: İklim değişikliği üzerine düşünmeyi çok acı verici olduğu için reddetmek.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Simon Kuper
Simon Kuper