18 Haziran 2025, Çarşamba
Abone Ol Giriş yap
13.06.2025 04:41
Makaleyi sesli dinle • 0:00

İsrail dünyadaki bütün Yahudileri tehlikeye atıyor

A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

İsrailliler, Yahudi diasporası ve dünyanın her yerindeki İsrail dostları bir gerçeği görmeli: İsrail’in şu an Gazze’de benimsediği savaş tarzı dünyadaki İsrail ve Yahudi algısının bundan böyle bambaşka bir şekle bürünmesine zemin hazırlıyor. Sinagogların ve Yahudi kurumlarının önünde polis arabası ve özel güvenliklerin varlığı giderek norm haline gelecek. İsrail Yahudilerin gözünde antisemitizme karşı güvenli liman değil antisemitizmi üreten yeni bir makine olacak. Aklı başında İsrailliler dindaşlarını İsrail’e davet etmek yerine bizzat Avustralya ve ABD’ye göçmek için sıraya girecek. Bu distopik gelecek henüz gerçekleşmemiş olabilir ama nasıl yaklaştığını görmüyorsanız kendinizi kandırıyorsunuz demektir.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Thomas L. Friedman
Thomas L. Friedman