26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
03.02.2023 04:30

Couture güzelliği heyecan yaratır

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen ilkbahar couture şovları, yeni fikirler isteyenlere ilham verecek saç ve makyajlarla karşımızdaydı. Deneysel renk kullanımları, heykelsi saç formları ve elma şekeri dudaklar gibi favorilerimi sıraladım

Mikro bukleler ve gizemli bakışlar: Dior

Bazı şovların güzellik fikirleri, güçlü referanslara dayanıyor. Kreatif direktör Maria Grazia Chiuri ilhamını çok güçlü bir tarihi kadın figürden aldı. Kariyerinin önemli bir bölümünü Fransa’da geçiren dansçı ve şarkıcı Josephine Baker, aynı zamanda 1927 yılında ilk kez bir ana akım filmde rol alan siyah oyuncu. II. Dünya Savaşı’nda Fransız Direnişi’nde görev alan ve sıkı bir insan hakları savunucusu olan Baker’ın ikonik buklelerini saç tasarımcısı Guido Palau yeniden yorumladı.

Palau, modellerin ortadan ayrılmış saçlarını sıkıca geride topladıktan sonra, incecik saç tutamlarını aldı ve favori bölgelerine nazikçe yapıştırdı. Dior Beauty’nin kreatif direktörü, makyaj artisti Peter Philips ise görünümü mat bir ten makyajı ve gri, siyah ve gümüş karışımı “bitmemiş” gibi gözüken buğulu göz makyajı ile tamamladı. Philips’in defilede kullandığı far paleti Dior 5 Couleurs Black Bow.

Christian Dior

Yaratıcı renk festivali: Jean Paul GaultIer

Haider Ackermann iş birliği ile gerçekleşen Jean Paul Gaultier defilesi, hem tasarımlar, hem de güzellik seçimleri ile gerçek couture heyecanını yaşattı. Lucy J. Bridge’in yaratıcılığını limitsiz ortaya koyduğu şovda, 10 farklı makyaj görünümü vardı. Farklı dokularda fıstık yeşili, camgöbeği, çilek pembesi ve güneş sarısı farlar, keskin hatlı siyah eyeliner’lar, abartılı uzunlukta takma kirpikler, rengarenk kaşlar ve kirpikler bunlardan bazıları. Defilede beni en çok etkileyen ise kirpikler, göz kapakları ve kaşların aynı pembe tonunda olduğu, kırmızı ruj ile bir araya gelen çarpıcı görünüm.