Bana sık sorulan “Favori bir lokantan var mı?” sorusunu cevaplamak için önce bir varsayımı gözden geçirmek gerekiyor. Bana bu soruyu yöneltenler genelde yemek öncelikli düşündüğümü varsayıyorlar. Bir ölçüde doğru ama bu yeterli bir koşul değil. Gerekli ama yeterli değil. Bir hafta önceki yazımda bu konuya biraz değindim. Dünyanın önde gelen, listelere giren, aşırı revaçta olan restoranlarına gittiğimde genel bir sorunla karşılaşıyorum. “Burada olduğun için çok şanslısın” demiyor kimse yüzüne ama genel hava bu. Genelde iki kategori müşteri oluyor bu lokantalarda. Michelin müfettişleri, 50 Best jüri üyeleri (yarısı şef) ve celebrity’ler diğerlerinden ayrılıyor. Tüm ilgi onlara. Genelde hesap ödemiyorlar. Onların ödemediği hesap geri kalan müşterilere şişirilmiş fiyat olarak yansıyor tabii. Ama bunun dışında genelde ikinci sınıf addedilen bu kesime servis de farklı. Kuralcı. Robot gibi. Gülümsemeden uzak. Fazla soru sorduğunuz zaman da garson vücut dili ve mimikleriyle size kendini kötü hissettiriyor.
01.08.2025 04:37
En sevdiğim lokanta meselesi
Bana sık sık sorulan bir soru var. Daha doğrusu iki soru: En sevdiğin yemek nedir? Favori bir lokantan var mı? Yanıtları için buyurun yazıyı okuyun
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Muazzam lezzetli bir yemek mümkün mü?
28 Kasım 2025
Dünyanın en iyi lokantası mı?
31 Ekim 2025
Costa Brava lokantalarından neler öğrenebiliriz?
24 Ekim 2025
Shakespeare’de güç sarhoşluğu ve sonuçları
Tüm Yazıları
03 Ekim 2025