Yüzbaşının Kızı, Puşkin’in 1836 tarihli romanı. İletişim Yayınları’nın Dünya Klasikleri serisinde, Ergin Altay’ın Rusça aslından yaptığı çeviriyle yayımlanan cildin sonunda Rus edebiyatı konusunda uzman bir profesörün, Columbia Üniversitesi’nden Irina Reyfman’ın eserdeki otobiyografik izleri sürdüğü önemli bir makalesi yer alıyor.
10.06.2022 04:30
Belogorsk’ta bir Don Kişot
Modern Rus edebiyatının kurucularından Puşkin’in eseri Yüzbaşının Kızı, insan ilişkilerine yaptığı vurguyla büyük Rus yazarları etkilemiş bir roman
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Ferit Edgü’ye saygılarımla
28 Kasım 2025
Savaşın küllerinde sessiz bir kasaba
21 Kasım 2025
İnsanın hâlâ kendisi kalma mücadelesi
14 Kasım 2025
“Bir süreliğine dünyayı dışarıda bırakmak istiyorum”
07 Kasım 2025
Bütün aşkların başlangıcı
Tüm Yazıları
31 Ekim 2025