04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.03.2024 21:00 | Son Güncelleme: 30.03.2024 21:13

128 GB depolama alanına sahip iPhone alınır mı?

Teknoloji devi Apple, iPhone modellerinde depolama hafızasına göre farklı fiyatlarla telefonlarını kullanıcılarına ulaştırıyor. Halen bazı modellerde en düşük depolama alanı 128 GB olarak öne çıkıyor ve giriş seviyesi olarak fiyatı daha uygun. Peki 128 GB'lık iPhone alınır mı?
128 GB depolama alanına sahip iPhone alınır mı?

iPhone 15 için giriş seviyesi depolama alanı 128 GB. Bu, 2021'deki iPhone 13'e kadar devam eden 64GB'lık temel seviyeden kayda değer bir artış. 2018'de iPhone X'in 64 GB gibi düşük bir depolama alanıyla geldiği düşünüldüğünde, Apple'ın en yeni cihazı için temel depolama seçeneği kulağa cömert bile gelebilir.

Bununla birlikte, giderek oyunların ve çektiğimiz fotoğraf ve videoların daha fazla yer kaplaması depolama alanında asgari seviyeyi yukarı çekiyor. 

iPhone 15'in kamera özellikleri artık 48 megapiksel fotoğraflar ve 4K video kaydı içerdiğinden, bu yüksek çözünürlüklü dosyalar için gereken alan oldukça fazla. Bu gelişmeler kuşkusuz yakalanan içeriğin kalitesini artırıyor, ancak aynı zamanda yerel depolama kapasitesini de tüketerek bir zamanlar geniş gibi görünen alanı birçok kullanıcının ihtiyaçları için yetersiz hale getiriyor.

iCloud bir çözüm mü?

Apple'ın iCloud hizmeti, çoğu kullanıcı için yetersiz olan 5GB'lık ücretsiz saklama alanının ötesine geçen bir dizi plan sunarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Apple'ın ücretli iCloud+ saklama alanı abonelik planları 50GB, 200GB ve 2TB sunuyor. 

Yakın zamanda Apple, 6TB ve 12TB depolama seçenekleri de ekleyerek kapsamlı depolama gereksinimleri olan kullanıcıların ihtiyaçlarını karşıladı. Ancak bu seçeneklerin hem finansal açıdan hem de dosyalarınıza erişim için internet bağlantısına bağımlı olmanız açısından bir bedeli var. 

iPhone depolama alanı vs. iCloud

Standart iPhone 15 modelleri ve iPhone 15 Pro modelleri 128GB depolama alanıyla başlarken Apple, iPhone 15 Pro için ek 1TB seçeneğiyle birlikte 256GB ve 512GB yükseltme seçenekleri sunuyor. (iPhone 15 Pro Max modelleri 256GB ile iki kat daha fazla depolama alanıyla başlarken, yükseltme sırasında 512GB ve 1TB seçenekleri de mevcut).

Apple, iPhone 15 Pro için maksimum 1 TB kapasite sunarak, doğrudan cihazlarında büyük miktarda depolama alanına sahip olmaya öncelik veren kullanıcılara hitap ediyor. Ancak bu seçenek, temel modelden çok daha pahalı. Bu nedenle, daha düşük kapasiteli bir model seçmenin ve bunu ek iCloud depolama alanıyla desteklemenin daha ekonomik ve pratik bir seçim olup olmayacağını düşünmeye değer. Örneğin, beş yıllık 2 TB iCloud saklama alanı ile 1 TB iPhone 15'in bedeli düşünüldüğünde aradaki fark durumu netleştiriyor.

Kararınız ne olursa olsun, kullanım alışkanlıklarınıza ve dosyalarınıza anında, çevrimdışı erişime verdiğiniz değer ile bulut depolamanın esnekliği ve potansiyel maliyet tasarrufuna verdiğiniz değere bağlı olacak.

iPhone'larda depolama alanının geleceği

Mevcut gidişat göz önüne alındığında, Apple'ın gelecek nesillerde tüm iPhone modellerinin başlangıç kapasitesini 256GB'a çıkarması muhtemel görünüyor. Ancak bu tek başına yeterli değil.  Sunduğu 5GB'lık ücretsiz iCloud saklama alanını da güncelleyerek asgari alanı yukarı çekme zamanı çoktan geldi.