03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.04.2023 19:13 | Son Güncelleme: 15.04.2023 20:21

Angry Birds'ün mimarı Rovio satış için Sega ile masaya oturdu

Akıllı telefonların çıkış yaptığı yıllara damgasını vuran Angry Birds bu kez 'satış' haberleriyle gündeme geldi. Oyunun arkasındaki şirket olan Rovio Entertainment, olası bir teklif için Japon Sega Sammy Holdings ile görüştüğünü doğruladı
Angry Birds'ün mimarı Rovio satış için Sega ile masaya oturdu

Gruptan yapılan açıklamada, Rovio'nun Şubat ayında hisseleri için stratejik bir inceleme ve bağlayıcı olmayan ön görüşmeler başlattığı belirtildi.

Açıklama, Wall Street Journal'ın Cuma günü Sega'nın Rovio'yu yaklaşık 1 milyar dolara satın almak için bir anlaşmaya yaklaştığını bildirmesinin ardından geldi. Rovio değerleme hakkında yorum yapmayı reddederken Refinitiv Eikon verilerine göre, Cuma günkü kapanış itibariyle şirketin piyasa değeri 594,1 milyon euro (653,5 milyon dolar) olarak gerçekleşti.

Angry Birds mobil oyunların ilk parlayan yıldızlarından biriydi ve kısa sürede milyonlara ulaştı. Ancak mobil oyun sektörünün büyümesi sonrası rekabet kızıştı, Angry Birds yerini yeni yıldızlara bıraktı.


Şirket açıklamasında olası satın alma teklifinin ne zaman gerçekleşeceği ya da gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda herhangi bir kesinlik bulunmadığını kaydetti.

Rovio, Ocak ayında İsrailli Playtika Holding'ten 683 milyon euro'luk bir devralma teklifi almış, ancak görüşmeler geçen ay iptal edilmişti.