08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.10.2023 19:32 | Son Güncelleme: 29.10.2023 19:49

Apple 'büyülü fare'sini yeniliyor

Apple iPhone 15 Serisi ile birlikte hemen her ürününde USB Type-C birimine geçiş yaptı. 30 Ekim'de gerçekleştireceği 'Scary Fast' etkinliği için son hazırlıklarını yapan ve yeni Mac modellerini duyurması beklenen Apple, Type-C'li yeni Magic Mouse'unu da bu zirvede duyurabilir
Apple 'büyülü fare'sini yeniliyor

Bloomberg'den Mark Gurman'ın haberine göre Apple, düzenleyeceği "Scary Fast" etkinliğinde Mac için Magic Keyboard, Magic Mouse ve Magic Trackpad'in yeni versiyonlarını duyuracak. Güncellenen aksesuarların şarj için Lightning portları yerine USB-C portlarıyla donatılması bekleniyor. Aksesuarlar muhtemelen Gurman'ın da etkinlikte duyurulmasını beklediği M3 çipli güncellenmiş 24 inç iMac ile birlikte tanıtılacak.

Aksesuarların USB-C'ye geçişin ötesinde herhangi bir tasarım değişikliğine sahip olup olmayacağı belli değil. Apple ayrıca 2021 yılında Touch ID düğmeli bir Magic Keyboard piyasaya sürdü.

Magic Mouse'un batarya ömrü yaklaşık bir ay dayanırken, farenin alt kısmındaki Lightning bağlantı noktasının konumu, farenin şarj olurken kullanılmasını engellediği için Apple topluluğunda uzun yıllardır bir eleştiri alıyor. Yeni versiyonda USB-C portunun daha uygun bir konuma yerleştirilip yerleştirilmeyeceği belli değil.

iPhone 15 serisinin tümü Lightning yerine USB-C bağlantı noktalarıyla donatıldı. Apple TV için en yeni Siri Remote da bir USB-C bağlantı noktasına sahip ve Apple, Lightning bağlantı noktalarına sahip MagSafe Pil Paketi ve MagSafe Duo Şarj Cihazını da üretimden kaldırdı.

Magic Mouse ve paralelinde ürünlerin de Type-C'ye geçişiyle birlikte Lightning kullanan ürünler iyiden iyiye azalmış olacak.