08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.05.2024 10:55 | Son Güncelleme: 12.05.2024 11:00

Apple, OpenAI ile anlaşmak üzere: ChatGPT iPhone'lara eklenecek

Görüşmelere aşina iki kaynağa göre Apple, OpenAI ile neredeyse anlaştı. Kaynaklara göre yeni iOS ile birlikte iPhone'lara ChatGPT eklenecek. Şirket ayrıca Google'ın Gemini'si için de görüşmeler yürütüyor
Apple, OpenAI ile anlaşmak üzere: ChatGPT iPhone'lara eklenecek

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere göre Apple cihazlarına yapay zeka özellikleri kazandırmak için başlattığı geniş çaplı bir girişimin parçası olarak OpenAI ile iPhone'da girişimin teknolojisini kullanmak üzere bir anlaşma imzaladı. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kişiler, iki tarafın Apple'ın bir sonraki iPhone işletim sistemi olan iOS 18'de ChatGPT özelliklerini kullanmak için bir anlaşma için şartları tamamladığını söyledi. Apple ayrıca Alphabet şirketinin Google'ı ile de şirketin Gemini chatbot'unu lisanslama konusunda görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler henüz bir anlaşmayla sonuçlanmadı ama devam ediyor.

Bir OpenAI anlaşması, Apple'ın gelecek ay duyurmayı planladığı yeni yapay zeka özelliklerinin bir parçası olarak popüler bir sohbet robotu sunmasına izin verecek. Bloomberg Nisan ayında OpenAI ile görüşmelerin yoğunlaştığını yazmıştı. Yine de bir anlaşmanın yakın zamanda duyurulacağı şimdilik kesin değil. Apple, OpenAI ve Google temsilcileri yorum yapmayı reddetti.

"Yapay zekanın dönüştürücü gücüne inanıyoruz"

Apple, yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nı düzenlediği Haziran ayında yapay zeka dünyasında bir sıçrama yapmayı planlıyor. Bloomberg'in haberine göre şirket, bu hamlenin bir parçası olarak, yakında çıkacak bazı yapay zeka özelliklerini kendi bünyesindeki işlemcilerle donatılmış veri merkezleri üzerinden çalıştıracak. Geçen yıl Apple CEO'su Tim Cook, OpenAI'ın ChatGPT'sini kişisel olarak kullandığını söyledi ancak çözülmesi gereken bir dizi sorun olduğunu da ekledi. Apple'ın ürünlerine yeni yapay zeka özelliklerinin çok dikkatli bir şekilde yapılacağının sözünü verdi.

Apple'ın geçen haftaki kazanç görüşmesinde, şirketin yapay zeka konusunda bir avantaja sahip olacağını savundu. Cook, kazanç çağrısı sırasında "Yapay zekanın dönüştürücü gücüne ve vaatlerine inanıyoruz ve Apple'ın kusursuz donanım, yazılım ve hizmet entegrasyonunun benzersiz kombinasyonu da dahil olmak üzere bu yeni çağda bizi farklılaştıracak avantajlara sahip olduğumuzu düşünüyoruz" dedi.