28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.08.2023 21:49 | Son Güncelleme: 20.08.2023 21:58

Apple'dan telefonlarına 'pil' ayarı: iPhone 15 priz başında daha az bekleyecek

Apple'ın 12 Eylül tarihinde iPhone 15 serisi yeni telefonlarının duyurusunu yapması bekleniyor. Şirket iPhone 15 ile ilgili her zaman olduğu gibi sessizliğini korurken Apple'a yakın kaynaklar ise kulis bilgilerini paylaşmayı sürdürüyor. Son sızıntıya göre iPhone'lar artık çok daha hızlı şarj olacak
Apple'dan telefonlarına 'pil' ayarı: iPhone 15 priz başında daha az bekleyecek

iPhone 15 için geri sayım sürüyor ve yeni modellerde beklenen en büyük değişikliklerden biri Lightning konektörünün USB-C ile değiştirilmesi olacak. Yeni modellerden en azından bazılarının daha yüksek şarj hızlarını destekleyeceği tahmin ediliyordu ve şimdi bu bilgiyi doğrulayacak başka bir sızıntı ortaya çıktı. 9to5Mac'in haberine göre, iPhone 15'in 35W'a kadar şarjı destekleyeceği söyleniyor.

Sektör kaynaklar yeni iPhone 15 modellerinden en azından bazılarının 35W'a kadar şarj edilebileceğini, bunun da yeni telefonlarda daha da yüksek şarj hızları sağlayacağını söyledi. Şu anda iPhone 14 Pro 27W, normal iPhone 14 ise 20W ile şarj edilebiliyor. Bir iPhone 14 Pro Max'i bu hızlarda tamamen şarj etmek yaklaşık iki saat sürüyor.

Geçtiğimiz yıl Apple, mevcut tüm iPhone modellerini tam hızda şarj edebilen yeni 35W Çift USB-C şarj cihazını tanıtmıştı. Söylentiler doğruysa, iPhone 15 başka bir cihaza bağlı değilken (güç dağıtımını böldüğü için) bu özel şarj cihazının sağladığı 35W'ın tamamından yararlanabilecek.

Rakipler daha hızlı

Apple ayrıca MacBook Air için tasarlanan ancak iPhone ve iPad ile de çalışan 30W USB-C şarj cihazı satıyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Samsung Galaxy S23 Ultra 45W'a kadar şarj edilebiliyor ve bu da kullanıcıların pili bir saatten kısa bir sürede yüzde 0'dan 100'e şarj etmesini sağlıyor. Yeni iPhone'ların 35W'ta şarj olması bundan biraz daha uzun sürse de, bu yine de iPhone 14'e göre güzel bir gelişme.

Bu noktada belirsiz olan tek nokta 35W hızlı şarj özelliğinin iPhone 15 Pro modelleriyle sınırlı olup olmayacağı veya tüm iPhone 15 serisiyle çalışıp çalışmayacağı.

Bu haftanın başlarında yayınlanan bir rapor, bazı yeni iPhone'ların USB-C portu üzerinden Thunderbolt'u destekleyebileceğine dikkat çekmişti.