29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.05.2023 22:06 | Son Güncelleme: 05.05.2023 22:28

Apple'ın bilançosu hisseleri dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkardı

Apple'ın hisseleri Cuma günü neredeyse yüzde 5 artarak dokuz ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve iPhone üreticisinin üç aylık sonuçlarının potansiyel bir durgunluktan endişe duyan yatırımcıları sevindirmesinin ardından Kasım ayından bu yana en büyük tek günlük kazancını elde etme yolunda ilerliyor
Apple'ın bilançosu hisseleri dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkardı

Apple hisselerindeki yükseliş Wall Street'te iyimserliği artırdı. Apple CEO'su Tim Cook'un Perşembe günü geç saatlerde açıkladığı sonuçların ardından S&P 500 ve Nasdaq yüzde 1,5'in üzerinde yükseldi.

Longbow Asset Management'ın CEO'su Jake Dollarhide konuyla ilgili yaptığı açıklamada Cook'un performansını beğendiğini dile getirdi ve şu sözleri kaydetti: "Apple tutarlı uygulamaları sayesinde karışık olan piyasayı yatıştırdı. Tim Cook'un dümende olması istikrarı artırıyor"

Reuters'ın haberine göre Dollarhide, sözlerinin devamında "Belirsiz zamanlarda yatırımcılar kesinlik ister ve Apple'ın yanı sıra Microsoft da yine aynı kesinliğe en yakın şirketlerden biri" şeklinde konuştu. 

2,7 trilyon dolara ulaştı Microsoft'u geçti

Dünyanın en değerli şirketi 1 Nisan'da sona eren çeyrek için daha düşük gelir ve kar bildirdi, ancak yine de analistlerin beklentilerini aştı. Hindistan gibi gelişmekte olan pazarların Apple'ın sonuçlarına yardımcı olmasıyla, yöneticiler mevcut çeyrek için brüt kar marjlarının tahmin edilenden daha iyi olacağını söyledi.

Apple'ın borsa değeri 100 milyar doların üzerinde bir artışla yaklaşık 2,7 trilyon dolara yükseldi ve 2,3 trilyon dolarla dünyanın en değerli ikinci şirketi olan Microsoft'u geride bıraktı.

En son 173,48 dolardan işlem gören Apple'ın hisseleri 30 Kasım'dan bu yana en büyük tek günlük kazancını kaydetti. Hisseler geçtiğimiz Ağustos ayında 176 doların üzerine çıkarak zirve yapmıştı.

Ocak'tan bu yana yüzde 40 değerlendi

Apple'ın hisseleri Ocak ayındaki en düşük kapanışından bu yana neredeyse yüzde 40 oranında toparlandı ve şu anda Ocak 2022'deki rekor kapanışının sadece yüzde 4,7 oranında altında bulunuyor. Karşılaştırmak gerekirse, S&P 500 yine Ocak 2022'deki rekor kapanışına göre yüzde 15 düşüşte.

Refinitiv verilerine göre, raporun ardından en az 13 analist Apple'ın hisse senedi için fiyat hedeflerini yükseltti ve medyan hedef rapordan önce 170 dolardan 180 dolara yükseldi.

Satışlarda Türkiye fark yarattı

Apple CEO'su Tim Cook, şirketin 3 aylık bilançosunun açıklamasının ardından analistlerle yaptığı toplantıda dikkat çekici bir noktayı paylaştı. Cook, Türkiye başta olmak üzere Meksika, Endonezya, Filipinler, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde tüm zamanların satış rekorunu kırdıklarını dile getirdi.