03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.11.2023 19:35 | Son Güncelleme: 05.11.2023 19:46

ChatGPT yeni yüzünü göstermeye hazırlanıyor: Yapay zeka hem gelişecek hem ucuzlayacak

ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, hafta başında düzenleyeceği ilk geliştirici konferansında yapay zeka modellerini daha ucuz ve daha işlevsel hale getirecek ürün geliştirmelerini duyuracak. OpenAI yapay zekayı ileri bir boyuta taşıyarak şirketler için vazgeçilmez olmayı hedefliyor
ChatGPT yeni yüzünü göstermeye hazırlanıyor: Yapay zeka hem gelişecek hem ucuzlayacak

San Francisco'nun Belediye Binası yakınlarındaki sakin bir bölgesinde düzenlenecek bir günlük etkinlik, dünyanın dört bir yanından yüzlerce geliştiricinin ilgisini çekiyor. Gelişmekte olan yapay zeka sektörü, pandemiden kurtulmak için mücadele eden San Francisco ekonomisi için parlak bir nokta oldu.

Üretken yapay zeka çılgınlığı

OpenAI yıllarca belirsiz bir şekilde çalıştıktan sonra, geçtiğimiz Kasım ayında dünyanın en hızlı büyüyen tüketici uygulamalarından biri haline gelen Silikon Vadisi'nin gözde sohbet robotu ChatGPT'yi piyasaya sürerek üretken yapay zeka çılgınlığını başlattı. Üretken yapay zeka, geçmiş verileri kullanarak tamamen biçimlendirilmiş metin, görüntü ve yazılım kodu gibi yepyeni içerikler oluşturabiliyor.

Microsoft tarafından milyarlarca dolar ile desteklenen OpenAI, birçok kişi için üretken yapay zekanın varsayılan sürümü haline geldi ve kullanıcıların dönem ödevlerini, sözleşmeleri, seyahat programlarını ve çok daha fazlasını hazırlamalarında yardımcı oldu.

Reuters'in daha önce bildirdiğine göre, OpenAI'nin geliştiricileri için maliyetleri azaltmaya odaklanan güncellemelerin yanı sıra yeni vizyon yeteneklerini de duyurması bekleniyor. Maliyetlerin düşürülmesi, OpenAI'nin güçlü modelleri için yaptıkları harcamalar, yapay zeka yazılımı geliştirip satarak sürdürülebilir işletmeler kurmaya çalışan iş ortakları için büyük bir endişe kaynağı.

OpenAI'nin yazılımının görüntüleri analiz etmesini ve tanımlamasını sağlayacak olan görme yetenekleri, geliştiricilerin eğlenceden tıbba kadar birçok alanda yeni kullanımlara sahip uygulamalar oluşturmasını sağlayacak.

Bir başka duyuru da, şirketin daha önce sonbaharda geleceğini söylediği en gelişmiş AI modeli olan GPT-4'e ince ayar yapma yeteneği olabilir.

Hedef şirketler için vazgeçilmez olmak

Bu güncellemeler, şirketleri insan müdahalesi olmadan görevleri yerine getirebilen yapay zeka destekli sohbet robotları ve otonom ajanlar oluşturmak için OpenAI'nin teknolojisini kullanmaya teşvik etmek üzere tasarlandı. OpenAI'yi uygulama geliştiren diğer şirketler için vazgeçilmez kılmak, Altman'ın en önemli stratejik hedefleri arasında yer alıyor.