08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.07.2024 10:41 | Son Güncelleme: 19.07.2024 11:54

Dünyada Crowdstrike paniği: Sorun Falcon sensörü ile ilgili

Online bilgi güvenliği firması CrowdStrike kaynaklı bir bilgisayar ve internet sorunu tüm dünyayı vurdu. Şirket, sorunun Falcon sensörüyle ilgili bir hata kontrolü olduğunu belirtti
Dünyada Crowdstrike paniği: Sorun Falcon sensörü ile ilgili

Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarları etkileyen sorun nedeniyle birçok ülkede bankalar, havaalanları, süpermarketler, medya kuruluşları ve diğer milyonlarca firma şu an iş göremez halde. Sorun, Crowdstrike kesintisinin bir sonucu olan mavi ekran hatasından kaynaklanıyor ve sunucular ve cihazlar önyükleme döngülerinde takılıp kalıyor.

Crowdstrike, kısa bir süre önce web sitesinde bir açıklama yayınlayarak çökmelerin “Falcon sensörü” ile ilgili olduğunu söyledi. Falcon sensörü, güvenlik verilerini toplamak için iş bilgisayarlarına kurulan bir yazılım. Açıklama şöyle devam ediyor:

Belirtiler, Falcon sensörüyle ilgili bir hata kontrolü / mavi ekran hatası yaşayan ana bilgisayarları içeriyor.Mühendislik ekiplerimiz bu sorunu çözmek için aktif olarak çalışmaktadır. Paylaşacak daha fazla bilgimiz olduğunda durum güncellemeleri aşağıda yayınlanacaktır.

Avustralya Ulusal Siber Güvenlik Koordinatörü Michelle McGuinness, kesintinin bir hack ya da siber güvenlik olayı olduğunu gösteren herhangi bir kanıt bulunmadığını söyledi.

"Ayarları boşuna değiştirmeyin"

Uzmanlar "Microsoft’tan yanıt alamayan tüm sağlayıcılar çöküyor, Bu aşamada son kullanıcının yapabileceği bir şey yok. Bilgisayarlarınızın ayarlarını boşuna değiştirmeyin. Microsoft taraflı sorun düzeldiğinde bilgisayar eskisi sağlıklı bir şekilde açılacak" uyarısında bulundu.