05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.07.2023 12:00 | Son Güncelleme: 09.07.2023 14:46

Elon Musk 90 milyon doların peşinde: Twitter anlaşması için tutulan hukuk firmasına dava

Twitter, geçen yıl Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından vazgeçmesini engellemek için tuttuğu hukuk firması Wachtell'e dava açıyor. Musk'ın şirketi, Wachtell'in aldığı 90 milyon doları geri istiyor
Elon Musk 90 milyon doların peşinde: Twitter anlaşması için tutulan hukuk firmasına dava

Elon Musk, seçkin hukuk firması Wachtell'e sosyal medya şirketinin 44 milyar dolarlık satın alımından vazgeçme teklifini engellemek için Twitter'dan aldığı 90 milyon dolarlık ücretin büyük bir kısmını geri almak üzere dava açtı.

Twitter'ı sömürmekle suçladı

Twitter'ın sahibi olan Musk'ın X Corp adlı şirketi tarafından yapılan Kaliforniya Yüksek Mahkemesi'ne yapılan başvuruya göre dünyanın en zengin insanı, Wachtell'i 27 Ekim 2022'deki satın alma işleminin tamamlanmasından önceki son günlerde, Musk'ın anlaşmaya zorlanmasına minnettar olan Twitter yöneticilerinin verdiği ücretleri kabul ederek Twitter'ı sömürmekle suçladı.

"Ceplerini doldurdu"

Tesla ve SpaceX'i de yöneten Musk, Wachtell'in Delaware davasındaki birkaç aylık çalışması için bu meblağın üçte birinden daha azını fatura ettiği göz önüne alındığında, 90 milyon dolarlık ödemeyi vicdansızlık olarak nitelendirdi. Dava dosyasında, "Twitter'ın mali durumundan ekonomik çıkarı olan hiç kimsenin dükkânla ilgilenmediğinin tamamen farkında olan Wachtell, anahtarlar Musk'a teslim edilirken şirketin kasasından aldığı paralarla ceplerini doldurdu" denildi. 

Dava dilekçesinde, mesleki görevlerini ve geçerli etik kuralları ihlal etmesi nedeniyle, Wachtell'in anlaşma kuralları uyarınca aldığı toplam 90 milyon dolarlık ücretin tamamından vazgeçmesi ve 90 milyon dolar tutarında tazminat ödemesi gerektiği belirtiliyor.  Twitter'ın Wachtell'e gönderdiği 84 milyon dolarlık havalenin de anlaşma tamamlandıktan sonra işlerine son verilen platformun eski baş hukuk sorumlusu Vijaya Gadde ve genel danışman Sean Edgett'in işlerine son verilmesinden on dakika önce gönderildiği belirtiliyor.  

Musk'ın Twitter'ı satın almasından bu yana sosyal medya devi birçok davaya karıştı. Şirket, kira ve çeşitli hizmetleri ödemediği iddiasıyla 20'den fazla davayla karşı karşıya. Twitter ayrıca eski çalışanlarının ödenmemiş kıdem tazminatı ve ikramiyeler nedeniyle açtığı davalar ve eski CEO Parag Agrawal ve diğer eski yöneticilerin tamamlanmaya ödemeleri nedeniyle açtığı davalar da var. 

Twitter'ı satın alma anlaşması

Geçen yıl Nisan ayında Twitter için 44 milyar dolarlık teklif veren Elon Musk, daha sonra platformu satın almaktan vazgeçmişti. Bunun üzerine şirket Musk'ın anlaşmadan caymasını önlemek için milyardere dava açtı. Ancak Musk,Ekim ayında, davaya sayılı günler kala satın alma anlaşmasını tamamlayarak yeniden karar değiştirmişti.