04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.07.2023 12:13 | Son Güncelleme: 30.07.2023 12:14

Elon Musk: Çok cömert teklifler var ama şehri asla terk etmeyeceğiz

Elon Musk, X'in genel merkezini yüksek konut fiyatları yüzünden şirketlerin bir bir kaçtığı San Francisco'da tutacağını duyurdu. San Francisco'nun birbiri ardına terk edilen şirketlerle bir kıyamet sarmalına girdiğini ifade eden Musk, "Gitmemiz yönünde çok teklif var, ama biz terk etmeyeceğiz" dedi
Elon Musk: Çok cömert teklifler var ama şehri asla terk etmeyeceğiz

SpaceX ve Tesla'nın da sahibi olan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde ismini X olarak değiştirdiği Twitter Genel Merkezi binası hakkında yeni bir açıklama yaptı. Musk, şirketini San Francisco dışına taşımayacağını kaydetti.

San Francisco'da yaşayan vatandaşlar ve şirketler uzun zamandır artan konut fiyatları nedeniyle başka şehirlere göç ediyor.

Paylaşımında şirketin merkezini San Francisco dışına taşıması için pek çok 'cömert' teklif aldığını söyleyen Musk, "San Francisco, güzel San Francisco, diğerleri seni terk etse de, biz her zaman senin dostun olacağız" ifadelerini kullandı.

Musk'ın yaptığı tam açıklama şöyle:

"Pek çok kişi X'in (eski adıyla Twitter) merkezini San Francisco dışına taşımamız için bir dizi teklifte bulundu. Dahası, San Francisco birbiri ardına şehri terk eden şirketlerle bir kıyamet sarmalına girmiş durumda. Bu nedenle X'in de taşınmasını bekliyorlar. Biz taşınmayacağız. Gerçek dostlarınızın kim olduğunu ancak iş işten geçtikten sonra anlarsınız. San Francisco, güzel San Francisco, diğerleri seni terk etse de, biz her zaman senin dostun olacağız"

X logosu gerginliği

Geçtiğimiz günlerde Twitter'ın San Francisco'da bulunan Genel Merkezi'ndeki kuş logosu kaldırılarak yerine dev bir X logosu konulmuştu. Logo değişimi esnasında sokakta yeterli güvenlik önleminin alınmadığını söyleyen San Francisco polisi ise çalışanlara müdahale etmişti.

San Francisco şehir yetkilileri, kentteki binalarda bulunan sembol ya da harflerin değiştirilmesi ya da kaldırılmasının, hem tasarım hem de güvenlik nedeniyle izne tabi olduğunu belirterek, verilen tabela iznini ihlal gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Twitter'dan X'e dönüşüm

Bu hafta Twitter'dan X'e olan dönüşüm iyice hız kazandı ve süreçte neredeyse sona gelindi. Hafta başında önce Twitter sitesindeki kuşların yerini X aldı, sonrasında X.com adresi yönlendirmelerini Twitter.com'a yapmayı başladı ve en son da Twitter Genel Merkezi'nde ikonik mavi kuşun yerini X logosu aldı.

Bunun yanı sıra Musk, geçtiğimiz gün X Platformu'ndan yaptığı paylaşımda X'in aylık kullanıcı sayısında yeni bir zirveye ulaştığını söyledi. Musk'ın paylaşımında en son bu sayının 540 milyonun üzerinde olduğunu gösteren bir grafiğe de yer vermişti.