06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.06.2023 18:36 | Son Güncelleme: 20.06.2023 18:49

Google alışverişe el attı: Yapay zeka sizi giydirecek

Google, online alışveriş yapanların satın almadan önce giysilerin üzerlerinde nasıl duracağını bilmelerini kolaylaştırmak istiyor. Bunun yolu da elbette yapay zekadan geçiyor
Google alışverişe el attı: Yapay zeka sizi giydirecek

Teknoloji devi Google Çarşamba günü, çok çeşitli vücut tipleri üzerinde kıyafet göstermek için yeni bir sohbet robotu ve görüntü oluşturma aracının temelini oluşturan 'sanal giysi deneme özelliği'ni duyurdu. Şirkete göre, bu özellik sayesinde alışveriş yapanlar bir ürünün çeşitli pozlardaki modeller üzerinde nasıl örtüleceğini, katlanacağını, tutunacağını, esneyeceğini veya kırışıklıklar ve gölgeler oluşturacağını görebiliyor.

Giyim sektöründe yeni sayfa açacak

Google ayrıca, yapay zeka tarafından desteklenen görsel bir eşleştirme algoritması kullanarak kullanıcıların web'deki satıcılardan farklı renk, desen veya stillerdeki benzer giyim parçalarını bulmalarına yardımcı olan bir özellik de başlatıyor.

Google'ın yeni sanal deneme özelliği, geniş bir vücut tipi yelpazesi üzerinde kıyafetleri göstermek için üretken yapay zeka kullanıyor. Modeller gerçek olsa da, araç gömleğin şeklini farklı açılardan kişiye uydurmayı öğrendi.


Bu çabalar, Google'ın arama motorunu ChatGPT'nin viral başarısının yarattığı tehditten korumak için yaptığı daha büyük hamlenin bir parçası. Geçtiğimiz ay düzenlenen Google I/O geliştirici konferansında şirket, mevcut sohbet robotu Bard'a erişimi genişletmek ve Google Arama'ya yeni yapay zeka özellikleri getirmek de dahil olmak üzere uzun yeni ürünlerini duyurmak için 90 dakikadan fazla zaman harcadı.

Google, sanal deneme seçeneğini, XS bedeninden XL bedenine kadar, farklı cilt tonlarına, vücut şekillerine uygun olarak optimize ediyor, öne ve yana doğru duran 80'den fazla modelin görüntüleri kullanılarak ortaya bu özellik çıkıyor. Yapay zeka destekli araç daha sonra kişinin tüm açılardan gerçekçi görüntülerini oluşturmak için bu pozisyonlardaki belirli gömleklerin şeklini eşleştirmeyi de öğrendi.

Şimdilik kadınlara özel

Bu özellik ilk etapta Anthropology, Loft, H&M ve Everlane gibi markaların kadın üst giysileriyle çalışacak. Google, gelecekte erkek gömleklerini de kapsayacak şekilde genişletileceğini söyledi. Google ayrıca aracın zaman içinde daha hassas hale geleceğini kaydetti.

Google, üretken yapay zekayı alışveriş deneyimiyle harmanlayan tek e-ticaret şirketi değil. Shopify ve Instacart gibi bazı şirketler, müşterilerin alışveriş kararlarını bilgilendirmeye yardımcı olmak için bu teknolojiyi kullanıyor. Amazon, müşterilerin bir satın alma işlemi yapmadan önce yorumları incelemek için harcadıkları zamanı azaltma potansiyeli ile sitedeki ürünler hakkında müşteri geri bildirimlerini özetlemek için yapay zeka kullanmayı deniyor. eBay de kısa süre önce satıcıların ürün listeleme açıklamaları oluşturmasına yardımcı olacak bir yapay zeka aracını kullanıma sundu.