02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.05.2023 18:26 | Son Güncelleme: 13.05.2023 18:35

Google'a telefon reklamı cezası

Google, geliştirdiği Pixel 4 model telefonlarının reklamını yaparken kurallara uymadığı gerekçesiyle 8 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı
Google'a telefon reklamı cezası

Teksas Başsavcısı Ken Paxton yaptığı açıklamada, Alphabet çatısı altında faaliyet gösteren Google'ın, Pixel 4 isimli akıllı telefonunu tanıtmak için aldatıcı reklamlar kullandığı gerekçesiyle 8 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini duyurdu.

Android akıllı telefon yazılımı üreten ve YouTube'un da sahibi olan arama ve reklam devi, hem federal hükümet hem de eyalet başsavcıları tarafından antitröst ve tüketici koruma ihlalleri nedeniyle mercek altına alındı. Federal hükümet iki antitröst davası açtı.

Bu olayda Paxton'ın ofisi, Google'ın, şirketin telefonlardan birini kullanmalarına izin vermeyi reddetmesine rağmen, Pixel 4 hakkında referanslar vermeleri için radyo spikerlerini işe aldığını iddia etti.

Paxton yaptığı açıklamada, "Google Teksas'ta reklam verecekse, beyanları doğru olsa iyi olur" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu vakada, şirket açıkça yanlış beyanlarda bulundu ve anlaşmamız Google'ı mali kazanç için Teksaslılara yalan söylemekten sorumlu tutuyor"

Google yaptığı açıklamada reklam yasalarına uyumu ciddiye aldığını belirtti. Sözcü Jose Castaneda, "Bu sorunu çözmekten memnuniyet duyarız" dedi.