29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.06.2023 21:37 | Son Güncelleme: 21.06.2023 21:46

Instagram kullanıcıları artık Reels videolarını telefonlarına indirebilecek

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından Instagram, TikTok'la rekabette geride kalmamak adına Reels videolarının doğrudan herkesçe indirilebilmesi için düğmeye bastı. Kullanıcılar artık herhangi bir Reels'i üçüncü parti uygulama olmaksızın telefonlarına kolayca indirebilecek
Instagram kullanıcıları artık Reels videolarını telefonlarına indirebilecek

TikTok, bir süredir herkesin kendi TikTok videosunu indirip başka bir sosyal medya ağında yayınlayabilmesine imkan verdi ve bu sayede Instagram Reels'a karşı önemli bir avantaj elde etti. TikTok'un bunu avantajına kullandığının farkında olan Instagram da benzer bir adım atarak Reels videolarının indirilebilmesinin yolunu açtı. 

Şimdilik ABD'deki kullanıcılar indirebiliyor

Bu özellik şimdilik yalnızca ABD'deki mobil kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor ve özel hesaplar (Gizli Hesaplar) için değil yalnızca genel hesaplar için bu özellik aktif. Aynı zamanda, herkese açık hesaplara sahip kullanıcılar, ilgili ayar değişikliğini yaparak başka kullanıcıların Reels videolarını indirmelerini engelleyebilmesi de mümkün. Videoları indirebilmek ise oldukça basit. Belirli bir Reels'i seçerek "Paylaş" simgesine dokunup "İndir" butonuna dokunulması yeterli.

Tıpkı TikTok'ta olduğu gibi Instagram'da da indirilen videolarda filigran olacak ve kullanıcıların Instagram'da kullandığı kullanıcı adı ile Instagram logosu görülecek. Bu filigrandan kurtulmanın bir yolu ise yok. Zaten bu özelliği Instagram'ın aktifleştirmesindeki amaç da Instagram'ı başka platformlara taşımak ve hesapların reklamını yapmak.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken sektörün bir başka güçlü ismi olan YouTube da elbette boş durmuyor. Şirket kısa video özelliğine dikkat çekmek amacıyla masaüstünde oluşturulan Shorts videolarına filigran eklemeye başladı bile.