28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.11.2023 16:13 | Son Güncelleme: 19.11.2023 16:14

Instagram'da hikaye süresi uzuyor

Meta'nın popüler sosyal medya platformlarından Instagram, kullanıcıların hikayelerinin 7 gün boyunca yayında kalmasını sağlayacak 'Benim Haftam' adlı yeni bir özellik üzerinde çalışıyor
Instagram'da hikaye süresi uzuyor

Instagram, teorik olarak genel kullanıcı deneyimini geliştirecek bir dizi yeni özellik üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Uygulamaya çok sayıda üretken yapay zeka özelliği geliyor. Uygulama ayrıca yakında çıkacak olan Galaxy S24 serisinin kilit ekranına doğrudan kamera erişimi getirmek ve daha fazlası üzerinde çalışıyor.

Instagram'a gelen bir başka yenilik ise hikaye süresiyle ilgili. Şu an için paylaşılan hikayelerin süresi 24 saat ve bu süre dolduğunda hikayeler otomatik olarak yok oluyor. Yeni 'Haftam' özelliği ise bu süreyi 7 güne çıkarıyor.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar istedikleri hikayeyi kaldırabilir ya da sadece Benim Haftam'a sessizce bir hikaye ekleyerek 7 gün kalmasını sağlayabilir.

Test aşamasında olan özellik henüz genel kullanıma açık değil ve geniş kitlelere ne zaman ulaşacağı da açıklanmadı. Bu özellik, bir etkinlik ya da tamamen başka bir şey için tüm hafta boyunca sürecek bir hatırlatma görevi görmek de dahil olmak üzere pek çok nedenle kullanılabilir. Bu aynı zamanda çok seyahat eden ve hayatlarını platformda belgelemeyi tercih eden insanlar için de kullanışlı bir özellik olacak gibi görünüyor.