09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.10.2023 21:37 | Son Güncelleme: 14.10.2023 22:00

iPhone 15 sonrası Apple'dan sürpriz kablo kararı

Teknoloji devi Apple, iPhone 15 Serisi ile birlikte Lightning standardını terk ederek USB Type-C'e geçiş yaptı. Bu geçiş sonrası şirket, ilk kez USB-A/USB-C kablosu satışına başladı
iPhone 15 sonrası Apple'dan sürpriz kablo kararı

iPhone 15 Serisi, USB-C üzerinden şarj olan ilk cihaz olabilir ancak bu bağlantı noktasını kullanan ilk Apple ürünü olduğu söylenemez. MacBook ve iPad'lerden Apple TV uzaktan kumandasına kadar iPhone 15 serisinden daha önce satışa sunulan pek çok Apple ürününde USB-C bağlantı noktaları zaten mevcut. Yine de Apple'ın mağazasına USB-A/USB-C kablosunu eklemesi iPhone 15'in piyasaya sürülmesinden sonra gerçekleşti ve bu açıdan bir ilk olma özelliği taşıyor.

Apple bu ay online mağazasına 1 metre uzunluğunda olan Belkin USB-A/USB-C kablosunu ekledi. Altın rengi vurgulara ve manyetik kablo yönetim sistemine sahip örgülü beyaz kablo yurt dışında 19,95 dolara satılıyor. Ürün sayfasında "Bu USB-C/USB-A kablosu USB-IF sertifikalıdır ve USB-C özellikli Mac, iPad veya iPhone'unuzla uyumludur" notu dikkat çekiyor.

Sürücüler için çözüm olacak

Muhtemelen bu, USB-A/USB-C kablosunun CarPlay ile çalışacağı anlamına geliyor. iPhone 15 sahiplerinin USB-A/USB-C kablosu için alışveriş yapmalarının en yaygın nedeni de bu. USB-C yeni otomobillerde yaygınlaşırken, USB-A birçok otomobil için tek CarPlay bağlantı seçeneği.

Belkin'in bu kablosundan önce Apple'ın sattığı tek ürün 29 dolarlık Lightning/USB-C kablosuydu.