09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.10.2023 20:48 | Son Güncelleme: 04.10.2023 20:53

iPhone'lar 'soğuyacak': Aşırı ısınma sorununu çözen güncelleme yayında

Teknoloji devi Apple, bir süredir tartışmalara yol açan aşırı ısınma sorunu üzerine beklendiği gibi yeni bir güncellemeyi yayınladı. iOS 17.0.3 adını taşıyan güncelleme yaklaşık 400 MB'lık bir dosya boyutuna sahip ve iOS 17 güncellemesini alan tüm iPhone modellerine indirilebiliyor
iPhone'lar 'soğuyacak': Aşırı ısınma sorununu çözen güncelleme yayında

Beklendiği gibi Apple, iPhone kullanıcılarının aşırı ısınma endişelerini gidermek için iOS 17.0.3'ü yayınladı. Bu, Apple'ın geçtiğimiz hafta sonu aşırı ısınma sorunlarını kabul etmesinin ve sorunu iPhone 15 Pro tasarımıyla ilgili sorunlardan ziyade yazılım hatalarına bağlamasının ardından geldi.

iOS 17.0.3 sürüm notları ve değişiklikler

Apple yayınladığı bu yeni güncelleme hakkında şu notu düştü: "Bu güncelleme önemli hata düzeltmeleri, güvenlik güncellemeleri sağlıyor ve iPhone'un beklenenden daha sıcak çalışmasına neden olabilecek bir sorunu gideriyor"

iPhone 15'in piyasaya sürülmesini takip eden günlerde, bir dizi kullanıcı yeni cihazlarının aşırı ısınmasından ve anormal derecede yüksek sıcaklıklarda çalışmasından şikayet etti. Cumartesi günü yaptığı açıklamada Apple, "iOS 17'de bazı kullanıcıları etkileyen bir hata bulduğunu" söyledi ve bir yazılım düzeltmesi sözü verdi.

Apple ayrıca 9to5Mac'e yaptığı açıklamada, geçen hafta bazı raporlarda belirtildiğinin aksine, iPhone 15 Pro'nun titanyum tasarımının herhangi bir aşırı ısınma sorunundan sorumlu olmadığını doğruladı. Aksine Apple, yeni tasarımın paslanmaz çelik olan önceki iPhone'lara göre daha iyi ısı dağılımı sağladığını söyledi

Apple ayrıca Asphalt 9, Instagram ve Uber gibi üçüncü taraf uygulamaları iPhone'un CPU'suna aşırı yüklenmekle suçladı. Instagram ve Uber, bu açıklama sonrası birkaç gün içinde App Store üzerinden güncellemeler aldı, ancak Asphalt 9 henüz güncellenmedi.