18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.10.2024 21:40 | Son Güncelleme: 17.10.2024 21:50

Meta yemek kartıyla market alışverişi yapan çalışanlarını işten attı

Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın ana şirketi Meta, günlük 25 dolarlık (853 lira) yemek kartını amacına uygun kullanmayan 24 çalışanını kovdu
Meta yemek kartıyla market alışverişi yapan çalışanlarını işten attı

Meta'nın Los Angeles’taki ofisinde çalışan 24 personelin, yemek kartıyla diş macunu, çamaşır deterjanı ve şarap kadehi gibi ürünler aldığı tespit edildi.

Guardian’ın haberine göre şirketin soruşturmasında, çalışanların ofiste olmadıkları zamanlarda da evlerine yemek gönderdiği belirlendi. Bu kişiler arasında yıllık 400 bin dolar maaş alan ve ismi açıklanmayan bir çalışan, yemek kartını ev eşyaları ve bakkaliye ürünleri almak için kullanıyordu.

Yılda 400 bin dolar maaş alan da kovuldu

Çalışan, insan kaynakları kendisine ulaşınca ihlali kabul etti ve ardından işten çıkarıldı. Haberi ilk duyuran Financial Times’a “Bunun yaşanması neredeyse gerçeküstü” dedi.

 

Ücretsiz yemek uzun zamandır büyük teknoloji şirketlerinde çalışmanın avantajlarından biri. Mark Zuckerberg’in kurduğu Meta, Silikon Vadisi’ndeki merkezi de dahil olmak üzere büyük ofislerindeki çalışanlarına ücretsiz yemek imkanı sağlıyor.