03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.04.2023 20:40 | Son Güncelleme: 18.04.2023 00:00

Netflix fiyatları indirdi: Kaybedilen aboneler geri döner mi?

Netflix'in ilk çeyrekte yaklaşık 2 milyon abone kazandığını açıklaması beklenirken yatırımcılar, pek çok ülkede yapılan son fiyat indirimleri ile birlikte reklam destekli planın başlatılmasının platformun yeni aboneleri çekip çekemeyeceğini takip edecek
Netflix fiyatları indirdi: Kaybedilen aboneler geri döner mi?

Bir önceki çeyrekte 200 bin abone kaybeden şirket, 2022'nin ikinci yarısında abone artışına geri döndü, ancak abone kazanma hızı önemli ölçüde yavaşladı ve bu da şirketi, hizmet için ödeme yapmadan kullanan 100 milyon kişiden gelir elde etmenin yollarını düşünmeye zorladı.

Reuters'ın haberine göre analistler, yayın devinin bunu yapmak için bazı ülkelerde şifre paylaşımını ya da aynı haneye mensup olmayan kişilerin Netflix izlemesini engellediğini, bunun da insanların ani bir tepki olarak hizmeti bırakmasına yol açabileceğini, ancak muhtemelen geri döneceklerini söyledi.

Son bir yılda Türkiye'deki abonelik ücretlerine yüzde 139'a kadar zam yapan Netflix, geçtiğimiz haftalarda Türkiye dışında 30'un üstünde ülkede indirime gitti.

10 milyondan fazla yeni abone

Rosenblatt Securities analisti Barton Crockett, baskının Haziran çeyreğinde "daha anlamlı bir etkisi" olacağını ve Netflix'in ücretsiz kullanıcıları ücretli olanlara dönüştürdükçe 10 milyondan fazla yeni abone kazanabileceğini söyledi.

Refinitiv'in anketine katılan 16 analiste göre bir önceki çeyrekteki 970 bin abone kaybına kıyasla Netflix'in Nisan-Haziran döneminde 3,43 milyon abone eklemesi bekleniyor. Şirketin 31 Mart'ta sona eren çeyrekte, bir yıl önceki 200 bin abonelik düşüşe karşılık net 2,07 milyon abone eklemesi bekleniyor.  

Şİmdiye kadarki en yavaş ikinci büyüme

Refinitiv'e göre Netflix, Aralık çeyreğindeki yaklaşık %2'lik artışın ardından şimdiye kadarki en yavaş ikinci büyümesini kaydederek ilk çeyrekte yaklaşık %4'lük bir gelir artışı gösterecek. Jefferies'e göre, Mart çeyreğinde Kore intikam draması The Glory ve Meksika draması La Reina del Sur'un üçüncü sezonu gibi İngilizce olmayan diziler iyi performans gösterdi.

Diğer yandan Netflix bu süreçte Walt Disney, Amazon ve Warner Bros Discovery'nin güçlü rekabetiyle karşı karşıya kaldı

Amazon Netflix'i tahtından etti

Danışmanlık firması Parks Associate'e göre Amazon geçen yıl Netflix'i ABD'de zirveden indirdi.