23 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.09.2024 10:53 | Son Güncelleme: 23.09.2024 11:09

Qualcomm'un ardından Apollo da harekete geçti: Intel'e milyarca dolarlık yatırım teklifi

Qualcomm'un, Intel'i devralmaya hazırlandığı konuşulurken yatırım şirketi Apollo'nun çip üreticisine yatırım teklif ettiği ortaya çıktı. Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre Apollo'nun milyar dolarlık teklifi için görüşmeler sürüyor
Qualcomm'un ardından Apollo da harekete geçti: Intel'e milyarca dolarlık yatırım teklifi

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere göre Apollo Global Management, Intel'e milyarlarca dolarlık bir yatırım yapmayı teklif etti. Bloomberg'e konuşan ve gizli bilgiler nedeniyle adının açıklanmasını istemeyen bir kişi, alternatif varlık yöneticisinin son günlerde Intel'e 5 milyar dolar kadar hisse senedi benzeri bir yatırım yapmaya istekli olduğunu belirttiğini söyledi. Söz konusu kişiler, Intel yöneticilerinin Apollo'nun teklifini değerlendirdiklerini aktardı.

Söz konusu kişiler, henüz hiçbir şeyin kesinleşmediğini, potansiyel yatırımın boyutunun değişebileceğini ve görüşmelerin sonuçsuz kalabileceğini de sözlerine ekledi. Kaynaklara göre bu gelişme San Diego merkezli Qualcomm şirketinin Intel'i dostane bir şekilde devralmaya hazırlandığı ve şimdiye kadarki en büyük birleşme ve satın alma anlaşmalarından birinin gerçekleşme olasılığının arttığı bir döneme denk geliyor.

Müşterilerini geri kazanmaya çalışıyor

CEO Pat Gelsinger yönetimindeki Intel, kendini yeniden yapılandırmak ve yeni ürünler, teknoloji ve dış müşteriler kazanmak için pahalı bir plan üzerinde çalışıyor. Bu girişim, girişime olan güveni sarsan ve piyasa değerinden on milyarlarca dolar düşüren bir dizi kötüleşen kazanç sonuçlarına yol açtı. Apollo bugün en çok sigorta, satın alma ve kredi stratejileriyle tanınıyor olsa da, firma 1990'larda yatırım uzmanı olarak işe başladı. 

Şirketler arasında zaten bir ilişki var. Santa Clara, California merkezli Intel, haziran ayında İrlanda'daki bir fabrikayı kontrol eden ortak girişimdeki bir hissesini 11 milyar dolara Apollo'ya satmayı kabul ederek fabrika ağını büyük ölçüde genişletmek için daha fazla dış finansman sağladı. Apollo'nun çip üretimi alanında başka deneyimleri de var. New York merkezli firma geçtiğimiz yıl Western Digital Corp. şirketine 900 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı ve dönüştürülebilir imtiyazlı hisse senedi satın almayı kabul etti.