05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.10.2023 21:31 | Son Güncelleme: 30.10.2023 21:49

Resident Evil Village iPhone'lara geldi: Apple için dönüm noktası olacak

Apple'ın iPhone 15 Serisi'ni duyurduğu etkinlikte ilk kez paylaştığı Resident Evil Village'ın mobil oyunu kullanıcılara sunuldu. Apple, A17 çipten güç alan iPhone 15 Pro serisinin taşınabilir oyun konsollarıyla aynı performansı gösterdiğini belirtiyor ve Resident Evil sadece bir başlangıç

Apple, iPhone 15 etkinliğinde taşınabilir oyun konsollarının performansını yeni iPhone modellerinin yakaladığını, çünkü bu telefonlara güç veren A17 çipinin bunu sağladığını duyurdu. Bu performansı gösterirken de Capcom'un popüler oyunlarından Resident Evil Village'ı örnek gösterdi ve lansman sırasında iPhone üzerinden bu oyunun performansı paylaşıldı. 

Aradan haftalar geçmesiyle Capcom, Resident Evil Village'ı iPhone 15 Pro modelleri ve M1 veya üzeri Apple işlemcili iPad'ler için nihayet yayınladı. Oyun şu anda App Store'dan 7,92 GB boyutunda indirilebiliyor.

Temel oyun için normal fiyat 39,99 dolar olarak belirlendi ve Winters' Expansion DLC'si için uygulama içinden 19,99 dolarlık bir satın alma işlemi de yapılabiliyor. Ayrıca 4.99 dolarlık All Access Voucher DLC'si de bulunuyor.

Resident Evil 4 Remake de geliyor

Bu DLC paketleri PC ve konsol sürümleriyle birebir aynı. Resident Evil 4 Remake bu yılın sonlarına doğru iPhone 15 Pro, iPad (M1 ve üstü) modelleri ve macOS için çıkacak. App Store'da oyun hâlâ "Çok Yakında - 31 Aralık 2023'te çıkması bekleniyor" şeklinde listeleniyor, ancak oyun çok daha erken çıkabilir.

Resident Evil 4 Remake ve Resident Evil Village, Apple'ın Eylül ayındaki iPhone 15 Pro duyurusu sırasında ilk kez dünyayla paylaşıldı. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, donanım hızlandırmalı ışın izleme özellikli yeni bir GPU'ya sahip olan A17 Pro çipten güç alıyor ve taşınabilir konsol oyunlarının iPhone'da neredeyse eşdeğer bir performansla oynanabilmesini sağlıyor.

DisplayPort desteği tüm iPhone 15 modellerinde USB-C bağlantı noktasına entegre edilmiş durumda, yani aygıtlar desteklenen bir USB-C - DisplayPort kablosuyla DisplayPort donanımlı bir harici ekrana veya TV'ye yerel olarak 4K/60Hz'ye kadar video çıkışı sağlayabiliyor. Lightning bağlantı noktasına sahip önceki iPhone'larda video yansıtma, Apple'ın Lightning-HDMI veya Lightning-VGA adaptörleri dahilinde 1080p ile sınırlıydı.

Resident Evil 4 Remake iOS, iPadOS ve macOS üzerinde çapraz ilerlemeye sahip olacak. Buna karşılık, Resident Evil Village sadece iPadOS ve iOS'ta çapraz ilerlemeye sahip, çünkü macOS'ta zaten mevcut.

Oyuncular oyunu ücretsiz olarak da deneyebiliyor.