18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.07.2024 23:30 | Son Güncelleme: 10.07.2024 23:48

Samsung akıllı yüzüğünü tanıttı: Ne işe yarayacak?

Samsung ilk akıllı yüzüğü olan Galaxy Ring'i piyasaya sürdü. Güney Koreli teknoloji devi, akıllı telefonlar ve giyilebilir cihazlar gibi ürünlerini entegre etmek ve Apple'ın bu alandaki çalışmalarına rakip olmak için yüzük üzerinden sağlık verilerini takip edebilmeyi mümkün kılmak istiyor
Samsung akıllı yüzüğünü tanıttı: Ne işe yarayacak?

Samsung'un son birkaç aydır tanıtımını yaptığı Galaxy Ring, 7/24 saat sağlık takibi için tasarlanmış sensörlerle donatılmış hafif bir yüzük. Şirket Çarşamba günü Paris'te düzenlediği Galaxy Unpacked etkinliğinde yaptığı açıklamada Samsung'un yeni bir ürün kategorisine girmesinin, akıllı telefon satışlarının hafif bir toparlanma gösterdiği ancak kullanıcıların telefonlarını daha uzun süre ellerinde tuttuğu bir döneme denk geldiğini belirtti.

Teknoloji devleri, telefon dışında satacak ek elektronik ürünler arıyor. Samsung için Galaxy Ring, akıllı telefonları ve akıllı saatlerinin yanı sıra sağlık özelliklerini takip edebilen yeni bir cihazı portföyüne ekliyor. Samsung son birkaç yıldır, tüketiciler arasında giderek daha popüler hale gelen sağlık uygulamalarını bu tür ürünleri satın almak için büyük bir neden olarak pazarlamaya çalışıyor.

Samsung ekosistemine taze kan

Samsung, yüzüğü akıllı saatlerinin yanı sıra takılacak bir cihaz olarak konumlandırıyor ve yapay zeka yazılımıyla desteklenen bir akıllı telefonla kişinin sağlığının kapsamlı bir resmini sunarak diğer ürünlerinin satışını artırmaya yardımcı olabilecek bir hamle yapıyor.

PP Foresight'ın kurucusu Paolo Pescatore yaptığı açıklamada, "Tüm gözler Samsung için bu yeni cihaz ve kategori üzerinde olacak ve gösterinin yıldızı bu olacak" dedi. Pescatore, yüzüğün akıllı telefon satışlarını artıracak bir ürün olduğunu söyledi.

Galaxy Ring'in öne çıkan özellikleri

Uyku: Yüzük, kişinin uyku sırasındaki hareketlerini, kalp ve solunum hızını izleyebiliyor ve uyku kalitesinin analizini yapabiliyor.
Adet döngüsü: Samsung, bir kişinin adet döngüsünü takip etmeye yardımcı olmak için cilt sıcaklığını kullandığını söylüyor.
Kalp atış hızı: Galaxy Ring, kalp atış hızları alışılmadık derecede yüksek veya düşük olduğunda kullanıcıları bilgilendirebilir. Kullanıcılar ayrıca kalp atış hızlarını gerçek zamanlı olarak kontrol edebilirler.
Egzersiz: Galaxy Ring, kişinin ne tür bir egzersiz ya da aktivite yaptığını algılayabiliyor.

7 günlük batarya ömrü olan yüzük

Galaxy Ring, satın aldığınız boyuta bağlı olarak 2,3 gram ile 3 gram arasında bir ağırlığa sahip. Samsung, Galaxy Ring'in pilinin yedi güne kadar dayanabildiğini duyurdu. Kablosuz kulaklıklarda olduğu gibi taşınabilir bu yüzüklerin bir şarj kutusu da mevcut. 

Samsung bu akıllı yüzükle birlikte ekosisteminin bazı ürünlerini de yeniledi ve Galaxy Z Fold 6, Z Flip 6, Galaxy Watch 7, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Buds 3 ve Galaxy Buds 3 Pro'yu tanıttı.

Piyasadaki tek akıllı yüzük değil

Akıllı yüzükler, kullanıcıların sağlık verilerini takip etmeleri için daha gizli ve rahat bir alternatif sunuyor. Samsung'un Galaxy Ring'i, Oura Ring gibi diğer akıllı yüzüklerle rekabet ediyor. Şarj kutusu tasarımı, pil ömrü ve sağlık izleme özellikleri ile rakiplerinden ayrılmayı hedefliyor. Ayrıca ekstra abonelik gerektirmemesi, kullanıcılar için maliyet açısından daha cazip hale getiriyor.