27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.03.2024 22:17 | Son Güncelleme: 06.03.2024 22:32

Servisleri çöken Meta X'te bilgilendirme yaptı, Elon Musk eline düşen rakibiyle dalga geçti

Salı günü uzun saatler erişim sorunu yaşayan Meta servisleri Elon Musk'ın diline düştü. Meta, erişim sorunuyla ilgili bilgilendirmeyi X hesabı üzerinden yaparken, Elon Musk da krizi fırsata çevirmeyi ihmal etmedi ve "Bu yazıyı okuyorsanız, bunun nedeni sunucularımızın çalışıyor olmasıdır" dedi
Servisleri çöken Meta X'te bilgilendirme yaptı, Elon Musk eline düşen rakibiyle dalga geçti

Meta hizmetleri Salı günü önemli bir kesinti yaşadı ve kullanıcılarını erişim sorunuyla ilgili bilgilendirmek için rakip platform X'i kullandı. Meta sözcüsü Andy Stone yaptığı ilk paylaşımda şunları söyledi: "İnsanların hizmetlerimize erişimde sorun yaşadığının farkındayız. Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz" 

Musk fırsatı kaçırmadı

Kendi sunucuları çöktüğü için Meta'nın Elon Musk'ın platformuna başvurmaktan başka çaresi kalmadı. Bu da milyarder Elon Musk'ın fazlasıyla hoşuna gitti. Musk bu fırsatı hemen değerlendirerek bir dizi paylaşımla rakibiyle alay etti.

Musk, "Eğer bu yazıyı okuyorsanız, bunun nedeni sunucularımızın çalışıyor olmasıdır" şeklinde paylaşım yaptı ve bu paylaşım yoğun etkileşim aldı.

X'in resmi ticari hesabı da ayrı bir gönderide Meta'nın sıkıntılarıyla dalga geçerek "Neden burada olduğunuzu biliyoruz" ifadelerini kullanmaktan geri durmadı.

Salı günü Facebook ve Instagram'da kesintiler yaşandı ve pek çok kullanıcı hesaplarına giriş yapmakta sorun yaşadıklarından şikayet etti.

Threads platformu ikilinin arasını açtı

Meta CEO'su Mark Zuckerberg ile Musk arasında gergin bir ilişki var. Zuckerberg'in geçen yıl X'e doğrudan rakip olarak Threads'i piyasaya sürmesinin ardından aralarındaki ilişki giderek bozuldu. İki rakibin sık sık birbirlerine laf attıkları ve rakip platformlarıyla dalga geçtikleri biliniyor.