29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.06.2023 19:06 | Son Güncelleme: 05.06.2023 19:14

Spotify podcast bölümünden 200 çalışanını işten çıkarıyor

Dünyanın önde gelen dijital müzik platformlarından Spotify, podcast bölümünde görevli olan 200 çalışanının işine son vermeye hazırlanıyor
Spotify podcast bölümünden 200 çalışanını işten çıkarıyor

Spotify, Pazartesi günü yaptığı açıklamada podcast biriminden 200 kişiyi işten çıkaracağını söyledi. Bu hareket, dijital müzik devinin işgücünün yaklaşık yüzde 2'sini etkiliyor ve Spotify'ı, belirsiz bir ekonomiye yanıt olarak ikinci kez işten çıkarmalar yapan Meta Platforms ve Roku gibi şirketlerle aynı hizaya getiriyor.

İsveç merkezli şirketin hisseleri erken saatlerde yaklaşık yüzde 0,5 artarak, durgun bir genel piyasadan daha iyi performans gösterdi.

Podcast için yüklü harcama yaptı

Spotify, formatın sunduğu daha yüksek etkileşim seviyelerinin daha fazla reklamveren getireceğini umarak son yıllarda podcast işini geliştirmek için agresif bir şekilde harcama yaptı.

Ancak bu durum, şirketin geçen yıl gelirinin iki katı hızla büyüyen işletme harcamalarında artışa yol açtı. Yükselen faiz oranları ve yüksek enflasyon, işletmelerin reklam harcamalarını da azalttığı anlamına geliyor.

Podcast işinin başındaki Sahar Elhabashi Pazartesi günü yaptığı açıklamada şirketin "stratejik bir yeniden düzenleme yapmak için zor ama gerekli kararı aldığını" söyledi.

Spotify ayrıca Parcast ve Gimlet stüdyolarını Spotify özel ürünlerini ortaya çıkaracak tek bir Spotify Studios bölümünde birleştireceğini söyledi.

Elhabashi, şirketin daha önce izlediği tek tip yaklaşıma kıyasla artık her program ve içerik oluşturucu için özel bir yaklaşım benimseyeceğini söyledi.