16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.07.2024 14:59 | Son Güncelleme: 30.07.2024 16:46

Tesla, ABD’de 1,8 milyon aracını geri çağırdı

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi ,Tesla’nın ABD’deki 1,8 milyondan fazla aracını, yazılımın açılmamış bir kaputu tespit edememesi riski nedeniyle geri çağırdığını açıkladı. Müşterilere bildirim göndermek için bir yazılım güncellemesi yayınlamaya başlandığı eklendi
Tesla, ABD’de 1,8 milyon aracını geri çağırdı

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla’nın (TSLA) ABD’deki 1,8 milyondan fazla aracını, yazılımın açılmamış bir kaputu tespit edememesi riski nedeniyle geri çağırdığını duyurdu. Açılmamış bir kaput sürüş esnasında tamamen açılabilir ve sürücünün görüşünü engelleyerek çarpışma riskini artırabilir. NHTSA, Tesla’nın açık kaputu tespit etmek ve müşterilere bir bildirim göndermek için bir yazılım güncellemesi yayınlamaya başladığını söyledi.

Geri çağırılan modeller

Tesla, araçların Magna Closures Co tarafından Çin’de üretilen bir kaput mandalı ile donatıldığını belirtirken düzenleyici kurum, geri çağırmanın 2021-2024 Model 3, Model S, Model X ve 2020-2024 Model Y araçları için geçerli olduğunu söyledi. Şirket, mart ayında Çin’deki belirli Model 3 ve b araçlarında istenmeyen kaput açma durumlarına ilişkin müşteri şikayetlerini araştırmaya başladığını ve bir mandal donanımı kurtarma ve hizmet içi araç incelemesi başlattığını söyledi. Avrupa ve Kuzey Amerika'da bu türden daha az olay meydana gelirken, Tesla geçen ay kaput mandalı tertibatlarını incelemek için bölgelerde mühendislik çalışmalarına başladığını ve bu ayın başlarında bir geri çağırma kararı aldığını söyledi.