03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.03.2023 10:56 | Son Güncelleme: 26.03.2023 12:29

TikTok yasağına Fransa da katıldı

Fransa hükümeti, siber güvenlik sorunları gerekçesiyle TikTok gibi çeşitli eğlence uygulamalarının devlet kurumlarında çalışan insanlara ait, resmi cihazlarda kullanımını yasakladı
TikTok yasağına Fransa da katıldı

Fransa'da devlet kurumlarında çalışanların, resmi cihazlarında Twitter, İnstagram, TikTok ve Netflix uygulamalarını kullanmaları yasaklanacak. Kamu Hizmeti Bakanı Stanislas Guerini, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fransa'nın Çin'e ait video paylaşım uygulaması TikTok'un memurların iş telefonlarında kullanılmasını yasaklayacağını söyledi. Guerini, "İdarelerimizin ve memurlarımızın siber güvenliğini garanti altına almak için hükümet, memurların profesyonel telefonlarında TikTok gibi eğlence amaçlı uygulamaları yasaklama kararı almıştır" ifadelerini kullandı. 

Bakan, birkaç haftadır, Fransa'nın Avrupalı ve uluslararası ortaklarından birkaçının, TikTok uygulamasının kendi yönetimleri tarafından indirilmesini ve kurulmasını kısıtlamak veya yasaklamak için önlemler aldığını da sözlerine ekledi. 

Guerini, rekreasyon uygulamalarının idarelerin ekipmanlarına yerleştirilmek için yeterli düzeyde siber güvenlik ve veri korumasına sahip olmadığını belirterek, yasağın derhal yürürlüğe girdiğini ve hükümet hizmetlerinin uyumluluğu izleyeceğini de sözlerine ekledi. Yakın zamanda ABD, İngiltere, Kanada, Danimarka ve Tayvan da resmi cihazlarda TikTok'u yasakladı.