07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.06.2023 18:54 | Son Güncelleme: 11.06.2023 23:56

Twitter Google'a olan faturalarını reddetti ödemeyecek

Reklamverenleri elinde tutamayan ve maliyetleri kısmak için pek çok farklı yola başvuran Twitter, bu kez de Google'dan aldığı Cloud servisine ait faturaları ödemeyi reddederek kritik bir güvenlik zaafiyetine yol açtı
Twitter Google'a olan faturalarını reddetti ödemeyecek

Platformer'ın Cumartesi günü paylaştığı bilgiye göre Twitter, sözleşmesi bu ay yenilenecek olan Google Cloud faturalarını ödemeyi reddetti ve bu da sosyal medya şirketinin güven ve güvenlik ekiplerinin zaafiyette kalmasına neden olabilir.

Raporda, Elon Musk'ın geçen yıl sosyal medya platformunu devralmasından önce Twitter'ın Google ile spam ile mücadele ve hesapların korunmasına ilişkin çok yıllı bir sözleşme imzaladığı belirtildi.

Platformer raporunda, şirketler arasındaki anlaşmazlığın Twitter'ın güven ve güvenlik ekiplerini nasıl engelleyebileceği konusunda ayrıntı verilmedi. The Information, Twitter'ın en azından Mart ayından bu yana Google ile olan sözleşmesini yeniden müzakere etmeye çalıştığını söyledi.

Platformer, Twitter'ın bazı hizmetleri kendi sunucusunda barındırdığını, diğerlerini ise Amazon ve Google'ın bulut platformlarında barındırdığını söyledi.

Amazon'dan Twitter'a reklam uyarısı

The Information'a göre Mart ayında Amazon, Twitter'ı, şirketin bulut bilişim hizmetleri için Amazon Web Services'e ödenmemiş faturaları nedeniyle reklam ödemelerini durduracağı konusunda uyardı.

Musk'ın satın almasından bu yana Twitter, maliyetlerini önemli ölçüde düşürdü ve binlerce çalışanını işten çıkardı. Kasım ayında Reuters'a konuşan bir kaynak, Musk'ın şirkete bulut hizmetleri harcamaları gibi altyapı maliyetlerini 1 milyar dolar azaltma talimatı verdiğini söylemişti.