28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.01.2023 09:42 | Son Güncelleme: 19.01.2023 10:24

Twitter müzayedesinin sonuçları sızdı: Kuş heykeli 100 bin dolar

Twitter'ın zarar kapatma müzayedesi sonuçlandı, resmi bir rakam gelmese de bazı ürünlerin fiyatları sızdı. Platformun satılan ofis eşyaları beklenenden yüksek fiyatlara gitti; Twitter heykeli 100 bin, şirket logosunun neon tabelası 40 bin ve @ duvar saksısı 15 bin 500 dolara alıcı buldu
Twitter müzayedesinin sonuçları sızdı: Kuş heykeli 100 bin dolar

Twitter’ı 44 milyar dolarlık tarihi anlaşmayla devraldıktan sonra Elon Musk, maliyetleri düşürme amacıyla Twitter’ın ofis eşyaını açık artırma şirketi Heritage Global Partners’ın internet sitesi üzerinden satışa çıkarmıştı. 20 binden fazla kişinin teklif vermek için kaydolduğu müzayedenin bitmesi üzerine Heritage Global Partners sonuçları açıklamadı ancak the Guardian'ın paylaştığı üzere BBC ve Kaliforniyalı yerel gazete SFGate’in yakaladığı ilginç satış rakamları arasında 100 bin dolara satılan Twitter logosunun bir heykeli ve 15 bin 500 dolarlık duvar saksısı gibi ilginç birçok ürün mevcut.

Toplam 631 parçalık koleksiyondan nelerin satılıp satılmadığı henüz bilinmiyor, ancak siteye çıktığı gibi ilgileri üzerine çeken birkaç ürünün satıldığı fiyatlar ortaya çıktı. Musk’ın Kasım ayında şirketin gelirinde büyük bir düşüş uyarısında bulunmasından hemen sonra gelen satışta, sadece bira için kullanılan buzdolapları, tavuk çevirme fırını ve ‘yüksek performanslı ofis sandalyesi’ gibi ofis eşyaı da var.

Twitter logosunun heykeli 100 bin dolara satıldı

Müzayedenin yıldızı 100 bin dolara satılan Twitter logosunun heykeli olabilir ancak 40 bin dolara giden neon Twitter logosu, 15 bin 500 dolara alıcı bulan '@' şeklindeki 2 metrelik bir duvar saksısı ve fiyatı 10 bin 500 dolara kadar çıkan, geri dönüştürülmüş ahşaptan bir konferans masası da ilgileri üzerine çekti.

22 bin 500 dolardan satışa çıkan neon Twitter logosu, 40 bin dolara alıcı buldu

La Marzocco'dan şık bir espresso makinesi yaklaşık 13 bin 500 dolara satıcı buldu, perakende değerinin yarısından daha azına satıldı. Müzayede fotoğraflarıyla ünlenen bir Eames marka sandalye ise beklenenin üstünde bir fiyata ulaşarak bin 400 dolara gitti.

8 bin dolarlık teklifiyle ilgi çeken '@' sembolü duvar saksısı, müzayedeyi 15 bin 500 dolarla kapattı

Satış, Musk'ın Kasım ayında şirketin gelirinde büyük bir düşüş uyarısında bulunmasının ardından geldi. Yayınlanan bazı raporlar sosyal medya devi için reklam verenlerin harcamalarını durdurması nedeniyle yıldan yıla yüzde 40'lık bir düşüşe işaret etti. Ancak Heritage'a göre eşyaın açık artırmaya çıkarılmasının nedeni Twitter'ın gelirlerinde yaşadığı ani düşüş değil. Heritage'dan bir temsilci Aralık ayında Amerika merkezli iş dünyası dergisi Fortune'a yaptığı açıklamada müzayedenin Twitter'In mali durumuyla hiçbir alakası olmadığını paylaştı ve gelen yorumlara "Eğer birileri gerçekten de birkaç bilgisayar ve sandalye satışından elde edilecek gelirin dağ gibi şirketin zararlarını karşılayacağını düşünüyorsa, o zaman aptalın tekidir" eleştirisinde bulundu.