20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 18.01.2023 10:26 | Son Güncelleme: 18.01.2023 10:38

20 binden fazla kişi teklif verdi: Twitter eşyası açık artırmada

Twitter'da bulunan sanat eserleri, yüksek kaliteli mobilyalar ve espresso makineleri, çevrimiçi bir müzayedede satışa sunulu. Şimdiye kadar 20 binden fazla kişi eşyalar için teklif verirken Heritage Global'in CEO'su Ross Dove, yüksek bir talep olduğunu söyledi
20 binden fazla kişi teklif verdi: Twitter eşyası açık artırmada

Merkezi ABD’nin California’da bulunan Twitter, aralarında şirketin logosu olan bir kuş heykelinin de bulunduğu ofis eşyası çevirimiçi bir açık artırmayla satışa sundu. 

CEO Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra maliyetleri düşürme adımlarıyla adı sıkça anılan sosyal medya platformunun eşyaları için, açık artırma şirketi Heritage Global Partners'ın internet sitesi üzerinden teklifte bulunulabiliyor. Heritage Global Partners'ın ana şirketi Heritage Global'in CEO'su Ross Dove, 20 binden fazla kişinin çevrimiçi teklif vermek için kaydolduğunu söyledi. Kayıtlı teklif sahiplerinin sayısının, muhteşem çöküşlerinin ardından Enron, Solyndra ve Drexel Burnham Lambert'in ürünlerini satan müzayedeler gibi önceki yüksek profilli müzayedeleri bile şok edici bir şekilde geride bıraktığını belirtti.

631 parça ürün arasında 22 bin 500 dolar teklif alan kuş logolu mavi ekran, 16 bin dolar teklif alan bir kuş heykeli, 8 bin dolara  varan bir teklif alan @ sembolü şeklindeki dekoratif saksı, biri 11 bin dolarlık teklif alan İtalyan üretimi 5 espresso makinesinin yanı sıra, teknoloji şirketinin ofis mobilyaları yer aldı.

Öte yandan, yapılan çevrimiçi açık artırmaya 20 bin kişinin katıldığı öğrenildi. Twitter, geçtiğimiz Aralık ayında ABD’nin San Francisco kentindeki genel merkezinde bulunan ofisindeki bazı eşyanın açık artırma yöntemiyle satışa çıkaracağını duyurmuştu. Ancak, satışın şirketin finansal durumuyla ilgili olmadığı açıklanmıştı.