29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.12.2022 15:00 | Son Güncelleme: 18.12.2022 23:51

Twitter, paylaşımlarda yer alan cihaz bilgisini kaldırdı

Neredeyse her gün Twitter'da yeni bir değişiklik yapan Elon Musk, bu defa da tweet'lerde yer alan cihaz bilgisini kaldırdı
Twitter, paylaşımlarda yer alan cihaz bilgisini kaldırdı

Elon Musk’ın Ekim ayında 44 milyar dolara satın almasından bu yana bir dizi değişiklik yaptığı Twitter’da bir yeniliğe daha karar verildi. 

Tweet’lerde yer alan cihaz bilgisi kaldırıldı. Önce paylaşımların altında iPhone ya da Android cihazdan yapıldığına dair küçük bir bilgilendirme yer alıyordu. Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda özelliğin kaldırıldığını doğruladı.  Pubity adlı bir hesabın konuya dair haberini paylaşan Musk, “Hallelujah” (Şükürler olsun) yazdı. 

Bazı kullanıcılar bu özelliğin kaldırılmasını eleştirdi. Musk'ın tweet'ine yanıt veren bir kullanıcı, "Tweetin nereden yayınlandığını bilmek gerekiyor. İnsanların bir iPhone, Android veya TweetDeck kullanıp kullanmadığını bilmek için değil, tweet'in gerçekten kullanıcı veya üçüncü taraf bir uygulama tarafından yayınlanıp yayınlanmadığını bilmek için.  Twitter'ı güvende tutmak istiyorsanız bunu kaldırmak saçmalı" dedi.

Tweet’lerde bulunan bu ibare kullanılmaya başladığı günden itibaren çeşitli zamanlarda gündem oldu. Örneğin Samsung’un ya da Huawei’nin resmi Twitter hesaplarından iPhone kullanılarak paylaşımlar yapılmıştı. Daha yakın zamanda ise Elon Musk’ın Apple’ı eleştirirken iPhone’undan tweet atması alay konusu olmuştu. 

Geçen hafta Musk, bazı abonelerin tanınmış hesapları taklit etmek için ücretli hizmeti kullanması nedeniyle haftalarca süren bir duraklamanın ardından, kullanıcılara ücretli mavi bir doğrulama rozeti veren Twitter Blue'yu satmaya yeniden başladı. Bir kullanıcının artık Twitter mavi hizmetinden yararlanmak için ayda 8 dolar ödemesi gerekiyor. Ayrıca yeniden satışa sunulan özellik Apple kullanıcılar için 11 dolar.