28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 17.12.2022 14:51 | Son Güncelleme: 17.12.2022 15:55

Musk’tan geri adım: Gazetecilerin Twitter hesaplarını yeniden açılıyor

Kararsız kaldığı konularda Twitter üzerinden anket yapmayı tercih eden Elon Musk sorularını bu sefer gazeteciler için sordu. Musk çıkan sonuçla birlikte Twitter hesaplarını askıya aldığı gazetecileri platforma geri getirmeye karar verdi
Musk’tan geri adım: Gazetecilerin Twitter hesaplarını yeniden açılıyor

Twitter’da Elon Musk'ın haberlerini yapan aralarında New York Times, Washington Post ve CNN International gibi kurumlarda çalışan çok sayıda gazetecinin hesabı askıya alındı. Başta AB ve Almanya olmak üzere küresel tepki toplayan bu hamlenin ardından Musk, özel jetinin konum bilgilerini paylaşan gazetecilerin ‘hemen ya da 1 hafta içinde’ yeniden Twitter'a dönmesine ilişkin platformda anket başlattı. Twitter CEO'su anket sonucundan sonra bugün attığı bir tweet ile platformdan uzaklaştırılan gazetecilerin hesaplarını eski haline getireceğini söyledi.

Musk "İnsanlar konuştu. Konumumu deşifre eden hesapların askıya alınma işlemi kaldırılacak" dedi. Milyarder platformda yaptığı ankete katılanların çoğunluğunun gazetecilerin hesaplarının eski haline getirilmesi yönünde oy kullanmasının ardından bu kararı aldı.

Perşembe günü, Twitter ve milyarder hakkında haber yapan birkaç gazetecinin hesapları, Musk tarafından askıya alındı. Askıya alınan hesaplar arasında The New York Times, Washington Post, CNN ve diğer yayınlarda çalışan muhabirler de vardı. Musk bu gazetecileri, bir kanıt sunmadan, suikast koordinatları olarak tanımladığı, nerede olduğu hakkındaki özel bilgileri paylaşmakla suçladı.

Askıya alma serisi, Twitter'ın 20 yaşındaki Florida'lı üniversite öğrencisi Jack Sweeney tarafından yönetilen hesapta kamuya açık verileri kullanarak Tesla ve SpaceX'in sahibi Musk'ın özel jetlerini takip eden ElonJet hesabını yasaklamasının ardından başladı.

Dünya genelinde birçok grup gazetecilerin hesaplarının askıya alınmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Avrupa Birliği (AB) üyesi Vera Jourova, gazetecilerin Twitter'da askıya alınmasıyla ilgili haberlerin endişe verici olduğunu söyledi. Jourova "Mevcut AB medya kuralları ve önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek yeni dijital düzenlemeler, medya özgürlüğü ve temel haklara saygı gösterilmesini gerektiriyor... Elon Musk bunun farkında olmalı. Kırmızı çizgiler var. Ve yaptırımlar, yakında" ifadelerini içeren bir tweet attı.