29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.04.2023 21:05 | Son Güncelleme: 23.04.2023 21:28

Twitter'da hayatını kaybeden ünlülere mavi tik verilmesi doğrulama sorununu artırıyor

Aldığı kararlar sonucunda karşılaştığı tepkiler yüzünden sürekli geri adım atan Twitter mavi tikleri bazı şartlar altında geri vermeyi kabul etti. Fakat platform, bu sefer de hayatını kaybeden ünlü isimlerin hesaplarına mavi tik eklemesiyle eleştirilerin odağında
Twitter'da hayatını kaybeden ünlülere mavi tik verilmesi doğrulama sorununu artırıyor

Twitter kullanıcıları, mavi tiklerin kaldırılmasından sonra sahte hesap sorunuyla uğraşmak zorunda kalırken yeni tutarsızlıklar ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan biri de hayatını kaybeden ünlü isimlerin mavi tiklere sahip olması.

Kobe Bryant, Norm Macdonald, Anthony Bourdain, Chadwick Boseman ve Michael Jackson gibi hayatını kaybeden ünlülerin Twitter profillerinde mavi tikleri gören insanların kafası karıştı. Bloomberg'ün haberine göre bazıları ise 2018'de öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın profillerine mavi tik eklenmesine tepki gösterdi.

Şarkıcı Michael Jackson, çizgi roman sanatçısı Stan Lee ve aktör Chadwick Boseman gibi vefat eden diğer ünlülerin hesaplarında da mavi tik var ancak bu hesaplar onlar adına başkaları tarafından aktif olarak yönetiliyor.

Mavi tik alan profillerle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, platformun milyarder sahibi Elon Musk daha önce aralarında basketbolcu Lebron James, yazar Stephen King ve aktör William Shatner'ın da bulunduğu ve ücretli abonelik uygulamasını eleştiren kullanıcıların Twitter Blue aboneliklerini şahsen ödediğini söyledi. Artık bir iletişim ekibi bulunmayan Twitter, Bloomberg'ün yorum talebine yanıt vermedi.

Mavi tikler, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra tanıttığı yeni güncellemelerle farklı bir anlam kazandı. Daha önce sadece tanınmış kişilerin doğrulanması için kullanılan mavi tikler, ücretli Twitter Blue abonelik sistemi ile satın alınabilen rozetler haline geldi.