01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.10.2022 11:05 | Son Güncelleme: 15.10.2022 23:23

Twitter’dan yeni bir özellik daha: Benden bahsetme

Son günlerde özellikle düzenleme butonu özelliğini getireceği konuşulan Twitter, platforma yeni bir özellik daha ekleyecek. Buna göre kullanıcılar artık, kimlerin tweet'lerinde onlardan bahsedebileceğine karar verebilecek
Twitter’dan yeni bir özellik daha: Benden bahsetme

Son zamanlarda kullanıcı memnuniyetini geliştirmek ve daha güvenli bir alan oluşturmak adına birçok yenilik yapan Twitter, bir yeni özelliği daha platforma katmaya hazırlanıyor. Don’t @ Me (Benden Bahsetme) özelliği sayesinde kullanıcılar, kimlerin gönderilerine onları etiketlediğini kontrol edebilecek.

Uygulama araştırmacısı ve mühendis Jane Manchun Wong’un sızdırdığı bir ekran görüntüsüne göre Don’t @ Me özelliği, diğer kullanıcıların tweet’lerinde sizden bahsedip bahsedemeyeceklerini belirtmenizi sağlayacak. Sizi etiketleyebilecek kişileri sadece takip ettiğiniz kullanıcılarla sınırlandırma veya bahsetme özelliğini tamamen kapatma seçenekleri kullanıma sunulacak.

Taciz ve zorbalığı önüne geçecek

Bu yeni özellik kullanıcıların, diğer belli kullanıcılardan gelen mesajları engellemelerini sağlayarak taciz ve zorbalığın önüne geçilmesine yardımcı olabilir. Twitter, kullanıcıların platformda yer aldıkları sohbetlerde kontrol sahibi olmaları için pek çok özellik tasarladı. Kullanıcılar şu anda tweet’lerini kimlerin yanıtlayabileceğine karar verebiliyor. Yalnızca o tweet’te bahsedilen kişilerle veya takip ettikleri kişilerle sınırlayabilirler veya yanıt verme seçeneğini tamamen kapatabilirler. 

Şubat’ta Güvenli Mod özelliği platforma eklendi. Bu özellik sayesinde yedi gün boyunca nefret mesajları veya tekrarlayan yanıtlar gönderen hesaplar, otomatik olarak engellenebiliyor. Temmuz’da ise kullanıcıların, bir parçası olmayı istemedikleri tweet dizilerinden kendilerini unmention’lamalarını (bahsetmeme) sağlayan bir başka özellik yayınlandı.

Ağustos’ta yayınlanan Twitter Çevresi özelliği sayesinde ise kullanıcılar, tweet’lerini kimlerin görebileceğini seçebiliyor. Bu özellik, kullanıcıların hikayelerini tüm takipçileri yerine kendi seçtikleri birkaç kullanıcıyla paylaşmalarını sağlayan Instagram’ın Yakın Arkadaşlar özelliğiyle benzer mantıkta çalışıyor.