26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.10.2022 14:54 | Son Güncelleme: 01.10.2022 15:00

Bir TikTok kopyası daha: Twitter, iOS uygulamasına tam ekran video akışı ekliyor

Instagram ve YouTube'tan sonra Twitter da TikTok'un video akış özelliğini kopyalıyor. Platform önümüzdeki günlerde iOS uygulamasına yapacağı yeni değişiklikle videoların tam ekran izlenebileceğini ve kaydırdıkça yeni videolar izlenebileceğini duyurdu
Bir TikTok kopyası daha: Twitter, iOS uygulamasına tam ekran video akışı ekliyor

Twitter, Instagram ve YouTube'un ayak izlerini takip ederek TikTok’u taklit eden platformlardan biri oldu. ABD’li platform, kullanıcılarının videoları tek bir dokunuşla tam ekrana genişletebilmeleri için video oynatıcısını değiştirdiğini duyurdu. 

Şu anda Twitter'daki videolar ekranın yalnızca bir bölümünü kaplıyor ancak yakında TikTok’un öncülük ettiği trendi takip edecek. Yeni özellikle Twitter’ın iOS uygulamasında önümüzdeki günlerde kullanılabilir olacak. Videolar tam ekran görüntülenmeye başladığında benzer videoları görmek için kullanıcılar aşağı kaydırabilecek.  

Twitter

Twitter, bu özelliğin video izlemeyi daha sürükleyici hale getireceğini ve neler olduğunu izlemeyi kolaylaştıracağını söyledi. Ayrıca Twitter, uygulamadaki hem iOS hem de Android kullanıcıları için keşfet sekmesine yeni bir video alanı ekliyor. Twitter yeni özellikleri duyurduğu blog yazısında, “Videolar, genel sohbetin büyük bir parçası ve insanların kendilerini çevrimiçi olarak ifade edebilecekleri en ilgi çekici yollardan biri. Twitter'da paylaşılan videolar her yıl milyarlarca görüntüleme alıyor. Herkesin hizmetimizi ihtiyaçlarına en uygun şekilde kullanmasını kolaylaştırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Mark Zuckerberg'in şirketi Meta'ya ait olan Instagram ve Facebook, TikTok benzeri özellikleri zaten tanıttı. TikTok, hızlı tempolu dikey akış sayfasıyla tanınıyor ve Mayıs ayında Instagram, aynı formatı test edeceğini açıklamıştı. Bu arada Facebook, geçen yıl TikTok deneyimini taklit etme konusundaki bariz girişimi olan Reels'i tanıttı. 

Şubat ayında Zuckerberg, Facebook'un tarihinde ilk kez günlük kullanıcılarda bir düşüş gördüğünü açıkladı ve TikTok’u suçlandı. Google'a ait YouTube bile, klipleri portre modunda sunan ve 60 saniyeyle sınırlayan YouTube Shorts'u yayınlayarak harekete geçti.