27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.06.2024 23:38 | Son Güncelleme: 11.06.2024 23:49

Yapay zeka özellikleri Apple'a yaradı: Hisseleri yeni rekor seviyeye ulaştı

Apple, teknolojiye ilgi duyanlar kadar yatırımcıların da merakla beklediği yapay zeka özelliklerini duyurdu. Analistler, yapay zeka özelliklerinin sadece iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde çalıştığını ve kullanıcıların yükseltme yapmak zorunda kalarak iPhone satışlarını artıracağını öngörüyor
Yapay zeka özellikleri Apple'a yaradı: Hisseleri yeni rekor seviyeye ulaştı

Apple, pazartesi günü yıllık geliştirici konferansında (WWDC) uzun zamandır beklenen yapay zeka hamlesini duyurmasından bir gün sonra hisseleri yüzde 7 artışla hisse başına 207,15 dolar ile yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

Apple etkinlik sırasında sesli asistanı Siri'nin elden geçirilmesi, OpenAI'nin ChatGPT'si ile entegrasyonu, bir dizi yazma yardımı aracı ve yeni özelleştirilebilir emojiler de dahil olmak üzere pek çok yeni yapay zeka özelliğini tanıttı. Şirket bu özellikleri Apple Intelligence çatısı altında topladı. Yapay zeka araçları son kullanıcıya yönelik olsa da her iPhone'da çalışmayacak ve kullanıcıların gelişmiş yapay zeka özelliklerine erişmek için iPhone'larını yükseltmeleri gerekecek.

Salı günkü hisse hareketi ile Apple, 14 Aralık'taki bir önceki rekorunu kırdı. Şirketin geliştirici konferansı, Apple'ın devam eden yapay zeka patlamasından nasıl yararlanacağını görmek için izleyen yatırımcılar için pozitif bir işaret olarak geldi.

Yapay zeka iPhone satışlarını artırabilir

Morgan Stanley analistleri Apple'ın yapay zeka özelliklerinin şirketi güçlü bir şekilde konumlandırdığını söyledi. Ayrıca analistler, bu özelliklerin tüketicileri iPhone'larını yükseltmeye yönlendireceğine ve bunun da "cihaz değiştirme döngülerini hızlandıracağına" inanıyor.

Bank of America analistleri Apple'ın duyuruları konusunda iyimserdi ve özelliklerin iPhone satışlarını artırma noktasında faydalı olacağını paylaştı. Analistler, çok yıllı bir yükseltme döngüsü vaadi, brüt marj artışı potansiyeli ve hizmet büyümesi nedeniyle hisse senedi üzerindeki alım notlarını korudular.

Apple'a güven arttı

Evercore analistleri, özellikle kullanıcıları cihazlarını yükseltmeye iteceğine inandıkları için konferanstan Apple'ın yapay zeka stratejisine "artan bir güvenle" ayrıldıklarını söylediler.

Analistler Pazartesi günü yayınladıkları bir notta, "Apple Intelligence'ın son bir yıl içinde satılan iPhone'larla sınırlandırılması, yapay zekanın bir iPhone süper döngüsünü başlatmaya yardımcı olabileceğine dair inancımızı artırıyor" dedi.