03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.08.2023 09:29 | Son Güncelleme: 15.08.2023 09:54

Binance, SEC davası için mahkemeden koruma talep etti

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, mahkemeden ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) karşı koruma talep etti
Binance, SEC davası için mahkemeden koruma talep etti

Kripto para borsası Binance, SEC'e karşı koruyucu bir mahkeme kararı için başvuru yaptı. Yapılan koruma başvurusu sonrası açıklama yapan Binance, SEC'in şirketin iletişimine yönelik taleplerinin aşırı geniş ve gereksiz külfetli olduğunu söyledi.

"Düzenbazlık ağı"

SEC, Binance ve Zhao'nun düzenbazlık ağı işlettiğini, işlem hacimlerinin yapay oluşturulduğunu, ABD'li müşterilerin platformu kullanmaya devam ettiği ve Binance'ın yatırımcıları yanılttığını öne sürmüştü. Binance ve Zhao'nun müşterilerin varlıklarını gizlice kontrol ettiğini iddia eden SEC, şirketin yatırımcı fonlarını istediği gibi dizayn ettiğini ve yönlendirmeye izin verdiklerini iddia etmişti.

 

"Binance yasalardan kaçıyor"

SEC, Binance'ın yasalardan kaçınmak için karmaşık bir planın parçası olduğunu açıklamış ve 2022 yılında yapılan soruşturmada elde edilen bilgilere dayanarak açıklama yapıldığını belirtmişti. SEC aynı zamanda Zhao'ya ait olan Sigma Chain adlı firmanın Binance.US platformunda kripto varlık menkul kıymetlerinin ticaret hacmini yapay olarak yükselttiğini öne sürüyor.

 

"Tüm kullanıcı varlıkları güvende ve emniyettedir"

Binance tarafından yapılan karşı açıklamada ise "Binance ve Binance'a bağlı platformlardaki tüm kullanıcı varlıklarının Binance.US dahil olmak üzere güvende ve emniyettedir" ifadeleri kullanılmıştı. Şirket bunun yanı sıra SEC ile aktif işbirliği içinde olduklarını, SEC'in iddialarına ise katılmadıklarını belirterek çözüm odaklı çalışacaklarını belirtmişti.