03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.03.2024 19:54 | Son Güncelleme: 08.03.2024 20:05

Bitcoin 70 bin doları da aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı

Kripto çılgınlığı tüm hızıyla devam ederken Bitcoin Cuma günü kısa süreliğine 70 bin doları aşarak rekor seviyeye yükseldi
Bitcoin 70 bin doları da aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı

Lider kripto para birimi Bitcoin, yeni spot Bitcoin ETF borsasında işlem gören kripto ürünlerine yönelik yatırımcı talebi ve küresel faiz oranlarının düşmesi beklentileriyle ilk kez 70 bin dolar sınırını aştı. 70 bin 105 dolara kadar yükselen Bitcoin, kısa süre sonra geri çekildi ve 67 bin dolar seviyesine kadar geriledi.

Ani ve sert düşüşler yaşanabilir

Kripto platformu Nexo'nun kurucu ortağı Antoni Trenchev, "Eski zirvelerde gezinmek herkesin bildiği gibi zordur ve bitcoin barajı ilk sorulduğunda patlama eğiliminde değildir" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Volatilite bitcoin boğa piyasalarını tanımlar ve 2024 ani ve yürek burkan yüzde 10-20'lik düşüşlerle dolu olacak"

Ocak ayı sonunda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından 11 spot bitcoin ETF'sinin onaylanması 18 ay süren kripto para borsalarındaki durgunluğu sona erdirdi ve sektör için bir dönüm noktası oldu.

Bir zamanlar keskin hareketleri nedeniyle kriptodan kaçınan kurumsal yatırımcılar bile, analistlerin bu rallinin son ayağının sürdürülmesine yardımcı olabileceğini söylediği uzun vadeli para yatırmaya başladı.
LSEG verilerine göre, ABD'nin en büyük 10 spot bitcoin fonuna net akış 1 Mart'ta sona eren haftada 2,2 milyar dolara ulaştı ve bunun 2 milyar dolardan fazlası BlackRock'ın iShares Bitcoin Trust'ına gitti.