03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.03.2024 23:22 | Son Güncelleme: 30.03.2024 23:31

Fon yöneticisi Yusko: Bitcoin 150 bin doları görebilir

Hedge fon yöneticisi Mark Yusko, Bitcoin'in bu yıl iki katından fazla artarak 150 bin dolara ulaşacağını tahmin ediyor
Fon yöneticisi Yusko: Bitcoin 150 bin doları görebilir

Morgan Creek Capital Management CEO'su ve baş yatırım yetkilisi bu hafta CNBC'nin "Fast Money" programına konuştu. Yusko, yatırımcıların portföylerinde Bitcoin'e en az yüzde 1 ila 3 oranında pay ayırmaları gerektiğini düşünüyor ve şu sözleri dile getirdi: "Bitcoin kraldır. Baskın bir token. Altının daha iyi bir şekli"

Perşembe günkü borsa kapanışı itibariyle, bitcoin geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 159 artış gösterdi. Mart ayının başlarında 73 bin dpşar seviyesini aşmıştı, ancak Perşembe akşamı 70 bin 700 dolar civarında işlem görüyordu.

10 katını görebilir

Yusko "Büyük sayılar kanunu devreye giriyor. Bence önümüzdeki on yıl içinde buradan 10 katına kolayca çıkabilir" sözlerini kaydetti.

Yusko, Ocak ayında piyasaya sürülen Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF) kripto para birimi için önemli bir yükseliş faktörü olarak listeliyor. Yusko, Bitcoin'in yarıya inmesinin (halving süreci) bir arz şokuna yol açmasını ve bunun da amiral gemisi kripto için bir başka büyük yükseliş trendinin önünü açmasını bekliyor.

Arzı sınırlamak için Bitcoin madenciliği ödülünü yarıya indiren yarılanmanın Nisan ayı sonunda gerçekleşmesi bekleniyor.