08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.08.2023 04:30 | Son Güncelleme: 04.08.2023 23:25

‘İstenmeyen misafir’ yazla birlikte geri döndü

Koronavirüsü unuttuk ama o bizi unutmadı. Dünyanın birçok ülkesinde yazla birlikte Covid 19 vakalarında ve hastaneye yatışlarda artış görülüyor. Covid bir yaz hastalığına mı dönüyor?
‘İstenmeyen misafir’ yazla birlikte geri döndü

Beklenen oldu… Covid salgını bitti ama virüs hayatımızın bir parçası haline geldi. Yani hava değişimleri yüzünden soğuk algınlığı geçirdiğinizi düşünüyor olsanız da aslında bir kez daha Covid virüsünü kapmış olabilirsiniz. Bu durum belki bağışıklığı güçlü genç ve orta yaştaki insanlarda çok da önemsenecek bir durum değil. Ama Covid hâlâ riskli gruplar için öldürme ihtimali olan bir hastalık olmaya devam ediyor.
ABD’de Covid vakaları dördüncü yılında da yaz aylarında arttı. Hastanelerde yatış oranları yükseliyor ve virüsün kışın yanı sıra yaz mevsimselliği de olduğu argümanını daha da güçlendiriyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, temmuz ayında koronavirüs kaynaklı hastanelere yatışta yüzde 10.3’lük bir artış olduğunu gösterdi. Başka ülkelerde de benzer artışlar kaydedildi. Uzmanlara göre yaz mevsiminde görülen bu artışların farklı sebepleri var.