29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 11.05.2022 09:14 | Son Güncelleme: 11.05.2022 09:28

Microsoft'un kurucusu Bill Gates Covid-19'a yakalandı

Corona virüse pandemisine dair her açıklaması gündem olan ve son olarak "En kötüsünü henüz görmedik" açıklaması yapan Bill Gates, Covid-19'a yakalandı
Microsoft'un kurucusu Bill Gates Covid-19'a yakalandı

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Covid-19'a yakalandığını açıkladı. Corona virüs aşı çalışmalarına yaptığı yatırımlarla bilinen Gates, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Covid-19 testinin pozitif çıktığını ve hafif semptomlarla geçirdiğini söyledi.

"Mükemmel tedaviye erişebildiğim için şanslıyım"

İyileşene kadar kendisini karantinaya aldığını kaydeden Gates, "Aşı olduğum, testlere ve mükemmel tıbbi tedaviye erişebildiğim için şanslıyım" ifadesini kullandı. Gates, Covid-19 salgını boyunca yoksul ülkelerin aşıya ve ilaca erişiminin savunucusu oldu.

Gates Vakfı, geçen ekim ayında, dar gelirli ülkelerin ilaç üreticisi Merck'in antiviral Covid-19 hapına erişimini artırmak için 120 milyon dolar harcayacaklarını açıklamıştı.

"En kötüsünü henüz görmedik"

Geçtiğimiz günlerde pandemiye dair açıklamalarda bulunan Gates,  ölümcül bir varyantın çıkma ihtimalinin geçmediğini belirterek , "En kötüsünü henüz görmedik" demişti.  2015 yılında dünya üzerinde salgın bir hastalık olabileceği konusunda uyarıda bulunan Gates, bu açıklamalarıyla pandemi boyunca gündeme geldi. 

Kaynak: AA