05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.10.2023 04:30 | Son Güncelleme: 27.10.2023 15:00

Çukurova fatihi Müfide İlhan

1950 yılının eylül ayındaki yerel seçimlerinde Mersin’in, aynı zamanda Türkiye’nin ilk kadın il belediye başkanı seçilen Müfide İlhan, cumhuriyetin yetiştirdiği ilk kuşaktan dürüst, içindeki vatan sevgisiyle faydalı olmayı kendine ilke edinmiş, inandığı şeyleri yapmaktan asla vazgeçmemiş bir isimdi
Yeşim Nur Mantaş
Yeşim Nur Mantaş [email protected]
Müfide İlhan, Adana Mitingi’nde konuşuyor. Yaptığı ateşli konuşmalarla tanınan İlhan’ın o zamanki lakabı  “Çukurova Fatihi.”
Müfide İlhan, Adana Mitingi’nde konuşuyor. Yaptığı ateşli konuşmalarla tanınan İlhan’ın o zamanki lakabı “Çukurova Fatihi.”

Tüm cumhuriyet kadınları gibi okumuş, “muallime” olmuş, coşkuyla yeni nesiller -bu arada 7 çocuk- yetiştirmiş öncü bir kadın Müfide İlhan. İstanbul’da doğmuş ama Mersin ona farklı bir kariyer alanı yaratmış. Kendisini en çok ne tanımlar diye sorulsa akla gelen ilk iki kelime dürüstlüğü ve vatan sevgisi hiç kuşkusuz. Bir de Atatürk’e duyduğu sevgi ve saygı yaşamında büyük rol oynamış. Bir konuşmasında hayattaki en önemli anılarının başında Atatürk’ü yakından görmesinin geldiğini anlatıyor.