10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.11.2023 13:59 | Son Güncelleme: 19.11.2023 15:07

60 bin kişinin karşısına çıkacaktı: Hayranı aşırı sıcaktan hayatını kaybedince konserini erteledi

ABD'li dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift, bunaltıcı konser alanında fenalaşan bir hayranının ölümünden bir gün sonra, kavurucu sıcaklar nedeniyle Cumartesi günü Rio de Janeiro'da vereceği konseri erteledi
60 bin kişinin karşısına çıkacaktı: Hayranı aşırı sıcaktan hayatını kaybedince konserini erteledi

Swift sahneye çıkmadan yaklaşık iki saat önce Instagram'da "Rio'daki aşırı sıcaklar nedeniyle bu akşamki gösteriyi erteleme kararı alındı" diye yazdı ve şu sözleri kaydetti: "Hayranlarımın, sanatçı arkadaşlarımın ve ekibimin güvenliği ve refahı her şeyden önce gelmeli ve her zaman da öyle olacaktır"

Ölüm nedeni henüz bilinmiyor

Etkinlik organizatörü T4F Instagram'da 23 yaşındaki Ana Clara Benevides'in Cuma günkü gösteri sırasında Nilton Santos stadyumunda rahatsızlandığını yazdı. Benevides daha sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Rio Eyalet Sağlık Servisi, ölüm nedeninin henüz bilinmediğini ve araştırılacağını söyledi.

Swift, konserinin ertelendiği haberini Instagram hesabından duyurdu ve "Hayranlarımın, sanatçı arkadaşlarımın ve ekibimin güvenliği ve refahı her şeyden önce gelmeli ve her zaman da öyle olacaktır" diye yazdı 

 

Rio'da Cuma günü sıcaklık ve nemi bir araya getiren ısı endeksi 59.3 santigrat derece ile rekor seviyeye ulaştı. Cumartesi günü ise ısı endeksi 59.7 santigrat derece ile yeni zirvesini gördü.

Swift'in Rio'nun esintili sahillerinden uzakta, sıcak bir kuzey mahallesinde yer alan açık hava stadyumundaki kapalı gişe ilk konseri için Cuma günü yaklaşık 60 bin hayran toplanmıştı. Swift'in Pazar günü Rio'da sahne alması ve ardından 24-26 Kasım tarihleri arasında São Paulo'da üç gösteri yapması planlanıyordu. Ancak T4F, Cumartesi günkü gösterinin Pazartesi gününe ertelendiğini açıkladı.

Erteleme kararı Swift hayranlarını üzdü

Cumartesi günü stadyumun dışındaki Swift hayranları gösteriye girmek için beklerken sıcaktan bunaldılar. Gösterinin ertelendiği haberinin yayılmasıyla birlikte birçok genç kız gözyaşlarına boğuldu.

Cuma günkü konser sırasında birkaç hayranın fenalaşması üzerine Swift'in performansını yarıda keserek prodüksiyon ekibinden kendilerine su temin etmelerini istediği videolarda görüldü. Swift, genç hayranının ölümü için Instagram'da "İnanılmaz derecede güzel ve çok genç olan Benevides'in ölümüyle yıkıldım" diye yazdı.

Ulusal Tüketici Sekreteri Wadih Damous, X'te hükümetin T4F'ye Swift'in Brezilya'daki tüm konserlerinde su erişimini garanti etmesini emrettiğini paylaştı. T4F, kamu kurumlarının su şişeleriyle girilmesini yasakladığını ve stadyum içinde yiyecek ve içecek satışına dahil olmadığını söyledi.

Genç kızın ölümü ile gelen yeni düzenleme

Benevides'in ölümünün ardından Adalet Bakanı Flavio Dino, hükümetin konserlere su şişelerinin getirilmesine izin veren bir yönerge yayınlayacağını duyurdu.

Baş dönmesi, baş ağrısı, titreme ve susuzluğu içerebilen sıcak bitkinliği, kişinin 30 dakika içinde soğuması koşuluyla genellikle ciddi değildir. Daha ciddi olan sıcak çarpması, vücudun çekirdek sıcaklığının 105 Fahrenheit (40,6 santigrat derece) derecenin üzerine çıkması. Bu tıbbi bir acil durum olarak görülürken uzun süreli organ hasarına ve ölüme yol açabilir.